Zepter Wok lze použít k přípravě řady pokrmů, ale dnes se zaměříme na hovězí maso! Je to vydatný zdroj bílkovin a obzvláště železa a zinku. Ideální, pokud je součástí jídelníčku každého, kdo trpí nízkým krevním tlakem.
Jako vždy, pokud jde o maso, musím zdůraznit, že je naprosto důležité abyste věděli, odkud maso nakupujete. Pokud je to možné, nakupujte od prověřených řezníků, kteří mají vlastní, volně chovaná zvířata. Do našeho receptu využijeme sezónní zeleninu a rýžové nudle, abychom jídlo zpestřili a zvýšili jeho nutriční hodnotu.
SUROVINY (4 porce)
- 1 červená paprika
- 1 zelený pepř
- 1 žlutý pepř
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 hrst nasekaného zelí
- 2 jarní cibulky
- 1 kg hovězího masa, marinovaného v sójové omáčce
- směs 5 koření
- 400 g vařených rýžových nudlí
- slunečnicová semínka
- sezamový olej
PŘÍPRAVA
- Papriku a mrkev nakrájejte na podélné kousky.
- Cibuli nakrájejte na kousky.
- Hovězí maso marinované v sójové omáčce přidejte do studené Zepter Wok pánve a dochuťte směsí 5 koření.
- Vařte při střední teplotě 120 °C po dobu 3 minut.
- Přidejte papriky, mrkev, cuketu a zelí do woku.
- Snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 10 minut.
- Přidejte rýžové nudle, jarní cibulku, slunečnicová semínka a sezamový olej a promíchejte.
- Servírujte na porcelánu Zepter.
Šéfkuchařka Petra Gerić