Shopping cart icon

VEGETARIÁNSKÉ / MASOVÉ ŠPÍZY

VEGETARIÁNSKÉ / MASOVÉ ŠPÍZY


Jako vždy, jsme celé jídlo připravili v nádobí Zepter Masterpiece. Díky chirurgické nerezové oceli 316-L, ze které je vyrobeno veškeré nádobí, pokročilé nepřilnavé technologii URA a inovativnímu designu, nádobí Zepter Masterpiece zajišťuje maximální zachování živin a chutí, bez potřeby použití oleje, vody nebo jiných tuků.

 

 

VEGETARIÁNSKÉ ŠPÍZY

  • červené, žluté a zelené papriky
  • červená cibule
  • kousek uzené chili papričky

 

PŘÍLOHA – HUMMUS

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička tahini
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 čajová lžička himalajské soli
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 50 ml olivového oleje
 

 

PŘÍPRAVA

Příprava špízů: Na špízy napichujte různou zeleninu a opékejte je na grilu dvě minuty z každé strany.

Příprava humusu: do nádoby MixSy dejte přeceděnou cizrnu, tahini, sůl, kmín, uzené chilli, česnek, citronovou šťávu a olivový olej. Rozmixujte je do hladka. Pokud je to nutné, přidejte trochu tekutiny, ve které byla cizrna namočená, nebo trochu olivového oleje (dokud nezískáte požadovanou konzistenci).

Servírování: na servírovací talíře dáme připravený hummus, navrch položíme špízy (posypeme je himalájskou solí) a zalijeme trochou olivového oleje. Posypeme jemně nasekanou pažitkou.

 

 

KUŘECÍ ŠPÍZY

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 - 2 červená cibule

 

MARINÁDA

  • 2 lžíce balzamikového octa
  • ½ čajové lžíce uzené chilli papričky
  • ½ čajová lžice papriky
  • ½ čajová lžíce sušeného oregana
  • 2 stroužky česneku
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • čerstvý mletý pepř
  • 50 ml olivového oleje

 

 

JOGURTOVÝ DIP

  • 400 ml řeckého jogurtu
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 čajová lžička najemno nasekané máty
  • 1 čajová lžička najemno nasekané bazalky
  • 1 čajová lžička najemno nasekané petrželky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 pálivá červená paprika
  • himalajská sůl
  • pepř

 

DOPLNĚK K SERVÍROVÁNÍ

  • 1 avokádo

 

PŘÍPRAVA

Příprava masa: všechny potřebné přísady na marinádu vložte do vhodné nádoby VacSy, dobře je promíchejte a přidejte na kostičky nakrájené maso. Znovu promíchejte, zavřete VacSy a nechte přes noc v chladničce. Druhý den (i když maso můžete připravit několik dní předem) naaranžujte maso a červenou cibuli a osmažte je na grilu několik minut z každé strany.

Příprava jogurtového dipu: v míse smíchejte najemno nasekané lístky máty, bazalku a petržel s citronovou šťávou, trochou soli, pepře, feferonky (najemno nasekané), hustého jogurtu a olivového oleje.

Servírování: na servírovací talíře dejte připravený jogurtový dip, navrch špízy (posypte je trochou himalájské soli), nakrájenou okurku a pár lístků avokáda vedle.

 


 

VEPŘOVÉ ŠPÍZY S ANANASEM

Špízy:

  • 600 g vepřového masa
  • 1 ananas
  • kousek petrželky

Ananasová omáčka:

  • 400 ml ananasové šťávy
  • 1 čajová lžička medu
  • ½ čajové lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 3-4 čajové lžičky sojové omáčky
  • 1 čajová lžička škrobu
  • ½ pálivé papriky nebo pálivé omáčky (podle vaší chuti)
  • himalajská sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • míchaný salát
  • čerstvý rozmarýn


 

PŘÍPRAVA:

Příprava marinády a ananasové omáčky: do hrnce dejte ananasovou šťávu, med, zázvor, česnek, sójovou omáčku, feferonku, škrob, sůl a pepř a vařte na středním ohni, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu a nebude viditelně hustší. Omáčku ochlaďte a jednu polovinu oddělte na podávání. Do druhé poloviny přidejte vepřové maso, ořezané a nakrájené na kostičky. Maso s marinádou vložte do nádoby VacSy a poté přes noc do lednice, aby zůstalo čerstvé. Druhý den (i když si můžete připravit maso i pár dní předem) napichujte plátky masa ananasu střídavě na špejle a poté smažte pár minut na grilu z každé strany. Grilujte samostatně několik plátků ananasu a podávejte se špízy (trochu je posypte himalájskou solí) a zbytkem ananasové omáčky.

 


 

TELECÍ ŠPÍZY S CHŘESTEM

  • 600 g telecího masa
  • 200 – 300 g chřestu

 

MARINÁDA

  • 1 čajová lžička česnekových granulí
  • 1 čajová lžička granulované cibule
  • 1 čajová lžička sušené bazalky
  • 30 ml olivového oleje

 

DRESSING

  • 2 lžíce jemně nasekané máty
  • 2 lžíce najemno nasekané petrželky
  • 1 pálivá paprika
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 ml vinného octa
  • sůl
  • pepř

 

PŘÍLOHA

  • 400 g vařené zelené čočky
  • 1 červená cibule
  • trochu olivového oleje
  • Himalájská sůl
  • pepř

 

PŘÍPRAVA

Příprava masa: všechny ingredience na marinádu vložte do vhodné nádoby VacSy, dobře je promíchejte a přidejte na kostičky nakrájené maso. Znovu promíchejte, uzavřete nádobu VacSy a nechte přes noc v chladničce. Druhý den (i když maso můžete připravit pár dní předem) maso a chřest střídavě napíchněte na špejle a grilujte pár minut z každé strany nebo dozlatova.

Příprava dresinku: smíchejte ve sklenici najemno nasekanou petrželku, mátu, feferonku, olivový olej, vinný ocet, sůl a pepř.

Příprava přílohy: na troše olivového oleje podusíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme uvařenou čočku a krátce podusíme, poté dochutíme solí a pepřem.

Servírování: čočku dejte na jednu stranu servírovacího talíře a špejle na druhou stranu (dochuťte trochou himalájské soli) a podávejte s trochou citronu a dresinkem.

 

DOBROU CHUŤ!

 


Publikováno: 30.04.2019 22:55:47 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku