Shopping cart icon

Cuketové špagety s rajčatovou omáčkou podle Veganeety

Cuketové špagety s rajčatovou omáčkou podle Veganeety


SUROVINY:

  • 2 mladé cukety
  • 2 konzervy naložených rajčat, každá po 240 g (nebo 500 g čerstvých rajčat)
  • 2 malé cibule
  • 1,5 lžíce hnědého cukru (v závislosti na sladkosti rajčat)
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka
  • čerstvé oregano
  • čerstvá petržel
  • 4 stroužky česneku
  • 15 cm dlouhý kousek čerstvé okurky
  • 1 lžička sójové omáčky
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • 1-2 lžičky uzená BBQ omáčky (můžete jí použít více, pokud chcete)
  • veganský parmezán
  • 2 hrsti kešu ořechů (nesolené a nepražené, nebo jiné nesolené oříšky / mandle)
  • 2-3 lžičky pivovarských kvasnic nebo kousek lahůdkového droždí (dodá sýrovou chuť)
  • mořská sůl 
 

PŘÍPRAVA:

Nejprve připravujte omáčku. Na oleji s hnědým cukrem orestujte cibuli, zkaramelizujte a poté vložte všechny ingredience, kromě okurky, do varné nádoby ArtMix Pro. Pomocí programu 1 na polévku připravte rajčatovou omáčku a, až bude hotová, vmíchejte nakrájenou okurku.

kuchyňském mixéru MixSy si zhotovte veganský parmazán z kešu ořechů, trošky soli a (pivovarských) kvasnic. Vložte všechny ingredience do procesoru MixSy Zepter a pulsujte, dokud nebude vše rovnoměrně rozmělněné. Nemixujte, aby se směs nezačala měnit v máslo.

Syrovou cuketu nakrájejte na dlouhé plátky, aby vypadaly jako špagetové těstoviny. Velmi krátce je zahřejte v páře. (Může vám pomoci škrabka na špagety, škrabka na brambory nebo spiralizér.)

Na talíři přelijte cuketové špagety rajskou omáčkou a posypte je veganským parmezánem.

 

Přejeme vám dobrou chuť.


Publikováno: 11.05.2022 12:00:00 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku