Shopping cart icon

Veganský vánoční pudink

Veganský vánoční pudink
Muškátový oříšek, hřebíček, skořice... To jsou vůně, které nám připomínají, že Vánoce jsou za dveřmi! Proto jsme pro vás připravili recept, díky kterému získáte tu pravou vánoční náladu.

Recept je veganský a pochutnají si tak na něm i členové rodiny nebo přátelé, kteří nejí živočišné produkty! Místo smetany použijeme ořechy a místo vajec aquafabu. Aquafaba je voda po uvaření luštěnin, např. cizrny. Díky své schopnosti napodobit funkční vlastnosti vaječných bílků ji lze použít jako přímou náhradu vajec v některých dezertech.

Veganský vánoční pudink

Náš veganský vánoční pudink nevyžaduje pečení. Byl připravován v pyramidovém systému Zepter, který umožňuje vaření v páře a přípravu až čtyř pokrmů současně na jednom zdroji tepla, což šetří místo, čas i energii!

Veganský vánoční pudink

Ingredience:
• 50 g sušených brusinek
• 50 g rozinek
• 50 g sušených meruněk
• 50 g lískových ořechů
• 50 g mandlí
• 200 g špaldové mouky
• Sůl
• 1 jablko
• Šťáva a kůra z 1 pomeranče
• 3 polévkové lžíce aquafaby (tekutiny z konzervy z cizrny)
• 80 ml kokosového oleje
• 2 lžíce kokosového cukru
• 1 zarovnaná lžička skořice
• 1 lžička prášku do pečiva
• ½ lžičky muškátového oříšku
• ¼ lžičky mletého hřebíčku
• ¼ mletého zázvoru

Veganský vánoční pudink

Veganský vánoční pudink

Na glazuru:
• 50 g kešu ořechů
• 50 g čerstvých datlí
• 250 ml čisté vody z Aqueena Pro
• Špetka skořice
• 1 polévková lžíce chia semínek

Příprava:
• Namočte na 15 minut brusinky a rozinky do filtrované vody z čističky vody Aqueena Pro (nebo do rumu či whisky).
• Jablko nastrouhejte a ořechy nahrubo nasekejte.
• V míse smíchejte sušené brusinky a rozinky, nakrájené sušené meruňky, datle, jablko a ořechy.
• V samostatné misce smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, sůl, všechno koření a kokosový cukr.
• Do mísy se sušeným ovocem postupně přidávejte kokosový olej, pomerančovou kůru, šťávu a aquafabu a dobře promíchejte, aby se vše spojilo. Jakmile se spojí, postupně přidávejte moučnou směs.
• Nalijte směs do žáruvzdorné skleněné mísy a překlopte ji pečicím papírem. Ponechte prostor pro kynutí.

Veganský vánoční pudink

• Nalijte vodu do nádoby Zepter Masterpiece a zapněte indukční varnou desku s nastavením teploty na 90 °C.
• Pomocí pyramidového parního systému Zepter Masterpiece umístěte žáruvzdornou misku s pudinkovou směsí do cedníku Zepter Masterpiece a pod ni umístěte nádobu s vařící vodou.

Veganský vánoční pudink

• Vařte 2 hodiny při 90 °C.
• Nechte pudink vychladnout, poté jej přendejte do nádoby VacSy a uchovávejte v chladničce, dokud není připraven k podávání.

Veganský vánoční pudink

Na glazuru
• Přidejte kešu a datle do nádoby MixSy, zalijte vroucí vodou a nechte přes noc.
• Ráno promíchejte pomocí kuchyňského mixéru MixSy. Po hodině přidáme chia semínka a vše promícháme.

Veganský vánoční pudink

• Pokud je poleva příliš řídká, přidejte chia semínka. Pokud je příliš hustá, přidejte více vody.

Veganský vánoční pudink

Dobrou chuť a krásné svátky!


Publikováno: 27.11.2024 10:47:10 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku