Na naše domácí mangové chutney jsme použili opravdu hodně zralých a šťavnatých mang, které jsou bohaté na vitamíny A, B, draslík, hořčík a vlákninu, jablka a pomeranče, které dodávají další výraznější chuť. Přidali jsme med a chilli (volitelně), abychom přidali sladkou a pálivou tečku.
Abychom zachovali maximální nutriční hodnotu použitých surovin, připravili jsme naše chutney v nádobě Zepter Masterpiece. Jak již víte, příprava jídla v nádobách Zepter nevyžaduje žádné oleje, tuky ani vodu, což znamená, že nutriční složení všech použitých surovin zůstává stále stejné, jakoby byly čerstvé. Díky nerezové oceli 316-L, ze které je vyrobeno veškeré nádobí, se při vaření neuvolňují žádné toxické látky.
SUROVINY
- 500 g manga
- 70 g cibule
- 50 g pomeranče
- 70 g jablka
- 50 g rajčat
- chili (podle vaší chuti)
- med (podle vaší chuti)
PŘÍPRAVA
- Do nádoby Zepter Z-2030 přidejte nakrájenou cibuli, pomeranč, mango, jablko, rajče, chilli a med.
- Vařte při nízké teplotě 90 °C, po dobu 20 minut.
- Na závěr vše rozmixujte v kuchyňském mixéru MixSy.
Šéfkuchařka Petra Gerić