Shopping cart icon

Domácí dýňové pyré

Domácí dýňové pyré

 

Dýňové pyré je jednou z nejvšestrannějších přísad na vaření, které můžete mít ve spíži. Dodává koláčům a pečivu neuvěřitelnou vláčnost a šťavnatost a polévkám a gulášům dodává skvělou chuť. Kromě toho jsou dýně super zdravé a bohaté na živiny!

Máme dva snadné způsoby, jak připravit dýňové pyré předem, než ho budete potřebovat k pečení nebo vaření. Pyré lze následně zmrazit a mít ho k dispozici kdykoliv bude potřeba!

 


 

SUROVINY

  • 1 středně velká dýně Hokkaido

PŘÍPRAVA

Dýňové pyré na vaření

  • Dýni nakrájejte na čtvrtiny a oddělte slupku a semínka od dužiny.
  • Nakrájejte na stejně velké menší kousky a vařte 20-30 minut na mírném ohni.
  • Jakmile je dýně měkká, rozmixujte ji pomocí kuchyňského mixéru MixSy.
  • Uchovávejte ideálně v nádobách VacSy.

 

Dýňové pyré na pečení

  • Dýni nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka a vlákna.
  • Troubu předehřejte na 220 °C a pečte 45–50 minut nebo dozlatova.
  • Vyberte z trouby a počkejte, až dostatečně vychladne.
  • Oddělte od slupky a umixujte pyré pomocí MixSy.

Ani semínka nemusí přijít nazmar. Umyjte je, trochu osolte a pečte při 200 °C 15–20 minut nebo dozlatova. Občas promíchejte.
 


Publikováno: 21.10.2018 19:27:14 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku