Shopping cart icon

Losos na zelenině s dýní

Losos na zelenině s dýní


Toto je 6 nejznámějších přínosů lososa pro zdraví:

  1. Ochrana proti rakovině - vitamín D spolu se selenem mohou inhibovat růst rakovinotvorných buněk.
  2. Kardiovaskulární zdraví - snižuje riziko mrtvice, infarktu, vysokého cholesterolu nebo vysokého krevního tlaku.
  3. Zdraví očí - losos a rybí olej obecně podporují zdraví očí a zlepšují vidění.
  4. Krása - losos zlepšuje produkci kolagenu a mladistvost a pružnost pokožky.
  5. Lepší spánek - skvělý zdroj tryptofanu, 100% přírodního sedativa, které zkracuje čas potřebný k usnutí.
  6. Záněty - omega-3 mastné kyseliny spolu s bílkovinami obsahují silné protizánětlivé vlastnosti.

 

SUROVINY (4 porce):

  • 4 filety lososa (po 150 g)
  • 300 g máslové dýně
  • 1 pórek
  • 200 g zeleného hrášku
  • 1 svazek čerstvých fenyklových listů
  • směs sušeného koření (oregano, kmín, pepř)
  • sušená semena fenyklu
  • 2 dcl bílého vína
  • olivový olej

 

 

 

PŘÍPRAVA:

  • Na prkénko Zepter Felix položte máslovou dýni, pórek a čerstvé bylinky. Pomocí nože Santoku nasekejte a promíchejte.
  • Zeleninu (dýně, pórek, zelený hrášek) nejprve vložte do studené oválné grilovací pánve (Z-V3025Z) bez oleje nebo vody. Na zeleninu přidejte steaky z lososa štědře okořeněné směsí suchého koření, zalijte bílým vínem a zakryjte.
  • Vařte 2 minuty při teplotě 160 °C
  • Poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 20 minut.
  • Podávejte v porcelánu Zepter.
  • Podle potřeby pokapeme olivovým olejem.

 

Šéfkuchařka Petra Gerić

 


Publikováno: 13.05.2018 15:21:38 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku