Shopping cart icon

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích


Kachna je obzvláště dobrým zdrojem zinku, který je nezbytný pro posílení imunitního systému, protože jedna 100 gramová porce obsahuje 17 % doporučeného denního příjmu. Je také skvělým zdrojem selenu potřebného pro správnou funkci štítné žlázy a vitamínů B-5 a B-12, které jsou nezbytné pro udržení zdravého nervového systému.

Protože kachna může být tučnější kus masa, je velmi důležité ji připravit bez použití dalších olejů nebo tuků. Veškeré nádobí Zepter umožňuje smažení bez použití olejů nebo tuků a vaření bez vody. To umožňuje zachování nejvyšší možné minerální a nutriční hodnoty. Jídlo je chutnější, protože přírodní vůně jsou zachovány, ale zdravější!

 

SUROVINY (2 porce)

  • 2 filety z kachních prsou (každá přibližně 160 g)
  • 1 polévková lžíce směsi 5 koření
  • 200 g dýně
  • 200 g švýcarského mangoldu
  • 2 lžíce medu
  • 1 celý grapefruit
  • 1 celé granátové jablko
  • 2 dcl pomerančového džusu
  • 1 svazek koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje

 

 

 

PŘÍPRAVA:

  • Filety položte na prkénko Felix Zepter a nařízněte kůži, aby se uvolnily tuky a aby filety byly šťavnaté a křupavé.
  • Ochutíme z obou stran směsí 5 koření.

 

  • Filety vložte do studené pánve Zepter bez oleje nebo vody a zakryjte.
  • Vařič nastavte na střední oheň cca 160 °C po dobu 2 minut, poté snižte teplotu na 90 °C.
  • Do pánve přidejte pomerančovou šťávu.
  • Přidejte granátové jablko a med a vařte dalších 20 minut.

 

  • Vložte dýni a švýcarský mangold do studené pánve Zepter bez přidání vody a zakryjte.
  • Vařte na mírném ohni 90 °C po dobu 10 minut.
  • Zakápněte olivovým olejem.

 

 

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 23.05.2018 0:46:06 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku