Shopping cart icon

Jehněčí na tymiánu

Jehněčí na tymiánu


Jehněčí je druh červeného masa, které je obecně bohatší na železo než kuře nebo ryba. Skládá se hlavně z bílkovin, ale také obsahuje různá množství tuku. Jehněčí maso je vysoce kvalitním zdrojem bílkovin, které obsahuje všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro růst a udržování těla. Z tohoto důvodu může být konzumace jehněčího masa zvláště výhodná pro kulturisty, zotavující se sportovce a pooperační pacienty.

 


 

SUROVINY (4 porce):

  • 4 jehněčí kolena
  • 6 mrkví
  • 4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sušených meruněk
  • 50 g kapary
  • směs 5 koření
  • 500 ml tymiánového čaje
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 dcl olivového oleje

 

 

PŘÍPRAVA:

  • Nalijte vodu do nádoby Zepter.
  • Vodu přivedeme k varu a přidáme tymián. Přikryjte pokličkou a stáhněte z vařiče.
  • Jehněčí kolena ochutíme směsí 5 koření a dáme na studenou pánev (Z-V3060) bez přidání oleje nebo vody.
  • Vařte 5 minut při střední teplotě 160 °C
  • Poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 90 minut.
  • Zeleninu rozmixujte pomocí kuchyňského mixéru MixSy, aby vznikla omáčka.
  • Podáváme se sezónním salátem v porcelánu Zepter.
 

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 08.05.2018 13:48:55 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku