Toto rychlé a snadné jídlo uspokojí za okamžik vaši touhu po krémových houbových těstovinách! Houby dodávají jídlu vydatnou chuť, která potěší vegetariány i jedlíky masa, zatímco čerstvý krémový sýr mascarpone přidá tu správnou dávku krémovitosti.
Toto jídlo jsme uvařili bez oleje či přidané vody - včetně vaření těstovin! Díky nádobí Zepter Masterpiece Cookware z jedinečné nerezové oceli 316-L, jsme schopni vařit na mírném zdroji tepla bez přidávání dalších tekutin během přípravy většiny pokrmů, což zajišťuje maximální zachování živin a chutí. Díky inovativní technologii URA jsou jí vybavené nádoby Masterpiece Cookware zcela nepřilnavé. Nádobí Zepter nekoroduje a neobsahuje žádné PTFE ani PFOA. To znamená, že během procesu vaření nevznikají žádné toxické látky!
Podrobnosti k receptu najdete níže!
INGREDIENCE
- 500 g směsi čerstvých hub
- 500 g chřestu
- 100 g penízovky sametonohé (možno nahradit hlívou ústřičnou)
- 100 g zeleného hrášku
- 50 g rukoly
- 100 g mascarpone
- 1 polévková lžíce pesta
- 1-2 hrsti těstovin ve tvaru oušek orechiette (předem namočených a slitých)
- pepř
PŘÍPRAVA
- Do studené Zepter pánve Z-FP2828-LC vložte tenké plátky omytého chřestu, nahrubo nasekané opláchnuté houby, hrášek a orechiette - bez přidané vody či oleje. Zakryjte nádobu poklicí.
- Vařte na středním zdroji tepla při 160°C 2 minuty, poté zdroj stáhněte na 90°C a vařte ještě 10 minut.
- Vypněte zdroj tepla, odkryjte pánev a vmíchejte nakrájenou rukolu, pepř, mascarpone a vlijte tekuté pesto.
- Servírujte na porcelánu Zepter.
Chef Petra Geric