Shopping cart icon

Domácí gnocchi

Domácí gnocchi


Pokud jste někdy ochutnali čerstvé těstoviny, víte, že se nedají srovnávat se sušenými. Výroba domácích těstovin vyžaduje jen několik málo ingrediencí a vlastní ruce a je skutečně uspokojivým zážitkem.

Ačkoli se gnocchi technicky řadí mezi knedlíčky, jejich výroba je v podstatě totožná s výrobou těstovin, jediným rozdílem je přidání brambor a parmazánu. K výrobě noků navíc potřebujete pouze váleček na těsto. Nepotřebujete žádnou ruční kliku ani speciální nástavce na mixér! 

Díky nádobí Zepter Masterpiece a poklici Syncro-clik se nám podařilo uvařit brambory pod tlakem při nízké teplotě, s minimem vody a za poloviční dobu, čímž jsme zachovali maximum nutričních hodnot a dostali večeři na stůl rychleji!

Až budete příště krmit větší společnost, vynechte kupovanou verzi a ohromte hosty svou vlastní. Pro nejlepší výsledek podávejte s masitou omáčkou, například boloňskou, nebo s jednoduchou rajčatovou omáčkou.

Tip šéfkuchaře: Udělejte si větší dávku dopředu, uložte ji do nádob VacSy a zmrazte až na dva měsíce!

 


 

SUROVINY:

  • 2 kg brambor
  • 3 vejce
  • 200 g parmazánu 
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 dl vody z čističky Aqueena


 

PŘÍPRAVA:

  • Do nádoby Zepter Z-2042 vložte celé neoloupané brambory. Přilijte 1 dl filtrované vody Aqueena a přikryjte pokličkou Syncro-clik Z-420-20.
  • Vařte při vysoké teplotě 240 °C, dokud se neuvolní červený bezpečnostní ventil, poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 10 minut.
  • Po 10 minutách odstavte ze zdroje tepla a počkejte, až se uvolní bezpečnostní ventil.
  • Oloupejte a nastrouhejte brambory
  • Do brambor vmíchejte vejce, parmazán a mouku a hněťte, dokud se těsto nespojí.
  • Vyválejte těsto do tvaru dlouhého doutníku o tloušťce asi 1,5 cm a nakrájejte ho napříč na 2 cm kousky.

Šéfkuchařka Petra Geric


Publikováno: 19.03.2019 12:30:14 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku