Bulky můžete ochutit domácím guacamole, mangovým chutney nebo domácí majonézou a dodat jim křupavost výběrem čerstvé zeleniny. Sýr camembert dodá závěrečnou tečku v podobě krémové, zemité chuti a voilà! Dokonalý burger je na světě.
Díky nádobí Zepter Masterpiece jsme mohli naše burgery grilovat při nízké teplotě, bez přidání oleje nebo tuku na pánev, čímž jsme zachovali maximální chuť a objem.
Pokud jste si někdy všimli, že se vám maso při přípravě na pánvi smršťuje, je to důsledek přípravy při vysokých teplotách, dochucování solí během přípravy a smažení na olejích nebo tucích. Výsledek vede k ohromujícímu 30% úbytku potravin! Inovativní třívrstvé akutermické dno Zepter akumuluje energii na dně pánve a umožňuje připravovat jídlo při výrazně nižších teplotách, čímž zajišťuje, že se vaše bílkoviny nesrazí, a zároveň snižuje obsah tuku v hovězím mase o 67 % a v kuřecím mase o 51 %!
SUROVINY:
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g mletého kuřecího masa
- 100 g uzeného hovězího masa
- Pepř
- Chilli ( volitelně)
- 1 lžička kari
- 1 lžíce čerstvého bylinkového pesta
- Mangové čatní
- Majonéza
- Guacamole
- Sýr camembert
- Čerstvá zelenina dle vlastního výběru
- Burgerové bulky
PŘÍPRAVA:
- V jedné míse smíchejte mleté hovězí maso, uzené hovězí maso, pepř a chilli a v druhé mleté kuřecí maso, kari, pesto a pepř.
- Z oddělených směsí vytvarujte placičky na burgery.
- Vložte burgery do studené grilovací pánve Zepter Z-V3025Z, aniž byste na pánev přidali olej nebo vodu.
- Pečte při nízké teplotě 90 °C po dobu 10 minut z každé strany.
- Jednu stranu burgerových bulek potřete mangovým chutney, majonézou nebo guacamolem, přidejte placičky a posypte strouhaným sýrem camembert a čerstvou zeleninou dle vlastního výběru.
- Podávejte na prkénku Felix Zepter.
Šéfkuchařka Petra Geric