SUROVINY (4 porce):
- 1 kg telecích žeber
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- čerstvé bylinky - petržel, bazalka, tymián, rozmarýn
- extra panenský olivový olej
- směs pěti koření, skořice, anýz, fenykl, mletý pepř (nebo sečuánský pepř)
- víno
- mletý hřebíček
PŘÍPRAVA:
Pomocí mixéru MixSy vytvořte směs pěti koření.
- Vyrobte si pesto z čerstvých bylin a extra panenského olivového oleje.
- Maso pořádně ochutíme ze všech stran směsí pěti koření.
- Maso vložte do studeného oválného grilu (Z-V3025Z) bez přidání oleje.
- Samozřejmě, ještě než začnete vařit, nasaďte víko, abyste mohli začít vytvářet proces sous-vide.
- Zapněte vařič, vařte při 160 °C na pouhých 5 minut. Po 5 minutách maso otočte, přiklopte pokličkou a okamžitě snižte teplotu na 90 °C po dobu 45 minut. Maso se bude pomalu vařit na mírném ohni a pánev pomůže využít veškerou vlhkost a tuk z masa, takže se bude vařit rovnoměrně. Víko pomůže v pánvi vytvořit efekt sous-vide bez použití jakéhokoli vakua.
- Vypněte vařič a odložte pánev na několik minut, aby maso odpočívalo uvnitř grilu.
- Sejměte pokličku a maso dejte na prkénko, potřete hořčicí a medem a nakonec omáčkou z pesta.
- Podávejte se zeleninou sous-vide.
TIP šéfkuchaře: servírujte také s bramborovým salátem a rukolovým salátem s granátovým jablkem a ořechy (recept v jednom z našich dalších příspěvků na blogu).
Masterpiece nádobí Zepter
Ocel 316-L, pokročilá technologie a inovativní design umožňují vaření bez vody a smažení bez tuků, takže jídlo je zdravější a současně chutnější, zachovává si své přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bílkoviny, mikro a makro stopové prvky), s méně kaloriemi a bez nebezpečných látek. Vaření v "komínovém" systémemu nádobí Masterpiece šetří energii, čas i peníze, ale hlavně chrání vaše zdraví.
Šéfkuchařka Petra Gerić