V naší nádobě Zepter Masterpiece můžete vařit pikantní grilovaná vepřová žebra jen dvě hodiny. Díky technologii Closed Circle zůstane nutriční tekutina uvnitř hrnce, což umožní vařit váš pokrm ve vlastní šťávě. Budete vařit bez přidání tuku, oleje nebo vody. Potraviny si zachovají své nutriční a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bílkoviny, mikro a makro stopové prvky), s menším množstvím kalorií a bez nebezpečných látek.
Smíchejte všechny ingredience, vložte do hrnce maso a počkejte, až ochutnáte ta nejměkčí žebra, která jste kdy měli (bez nadsázky, dokonce jsme přestali točit, abychom se zakousli).
SUROVINY (4 PORCE):
- 1 kg vepřových žeber
- barbecue omáčka
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 5 lžic rajčatového koncentrátu (nebo čerstvých rajčat během sezóny)
- sušené rajče
- 500 ml tmavého piva
- 2 chilli papričky
- strouhaný čerstvý zázvor (volitelně kousek zázvoru velikosti palce)
- 5 lžic medu
- koření podle chuti (kmín, kmín, koriandr, skořice, černý pepř)
- sójová omáčka
PŘÍPRAVA:
- Rozmixujte všechny přísady v MixSy a vytvořte grilovací omáčku.
- Maso dejte do studeného hrnce, navrch nalijte omáčku a přikryjte (nádoba Z-2850B).
- Vařte 10 minut na 160 °C, poté snižte teplotu na 90 °C a pokračujte dalších 90 minut, nádobu mějte stále zakrytou.
- Nádobu občas protřepejte.
- Nakonec, pokud si přejete, sejměte kryt na posledních 15 minut, nalijte ještě trochu medu a nechte přebytečnou tekutinu odpařit, abyste získali glazuru (max. 15 minut).
- Grilovaná žebra podávejte se zeleninou vařenou ve Woku nebo se salátem Coleslaw.
Šéfkuchařka Petra Gerić