Tato hra barev, vůní, textur a chutí vytváří dokonale vyvážené veganské jídlo, které je ideální, jako lehký letní oběd nebo večeře. Hvězdou našeho salátu WOK je takzvaný „král ovoce“, mango!
Mango je šťavnaté a aromatické ovoce, které pochází z jihovýchodní Asie a je plné prospěšných živin. V dnešní době můžete koupit mango celoročně ve většině větších supermarketů. Mango je bohaté na vitamín A a beta-karoten, které jsou prospěšné v prevenci rakoviny, a také na vitamíny C a E, známé svými antioxidačními vlastnostmi. Mezi další výhody patří také lepší trávení, zrak a paměť!
Přidejte božsky chutnající mango do salátů nebo jiných jídel pro jejich exotický nádech!
SUROVINY (4 porce):
- 400 g rýžových nudlí
- 40 g manga
- 40 g cukety
- 40 g ředkvičky
- 40 g cherry rajčat
- 40 g květáku
- 40 g zelí
- 8 lžiček sezamového oleje
- 8 lžiček sójové omáčky
- černý pepř
- klíčky
PŘÍPRAVA:
- Do studené WOK pánve (o průměru 24 cm nebo 30 cm) dejte pepř (nejprve červený, poté zelený), mango, květák, cuketu a sójovou omáčku.
- Zakryjte WOK a vařte 15 minut při 90 °C.
- Přidejte ředkvičku, cherry rajče a zelí, poté znovu přikryjte a vařte dalších 15 minut při 90 °C.
- Přidejte rýžové nudle, vlašské ořechy a sezamový olej. Promíchejte.
- Podávejte v porcelánu Zepter.
Zepter Wok je ideální pro přípravu asijských i tradičních jídel (pečení, zeleninové polévky, vařená a smažená jídla). Ještě důležitější je, že Zepter Wok zajišťuje, že vaše jídlo bude vařeno zdravým a bezpečným způsobem. Zeleninu jsme vařili bez vody nebo oleje a při nízké teplotě, což znamená, že jsme využili všech zeleninových přírodních šťáv, které jsou bohaté na vitamíny a mají málo kalorií. Stejně, jako všechny naše nádobí Masterpiece, je i Wok vyroben z prvotřídního kovu 316L, který zajišťuje, že se během vaření neuvolňují žádné toxické látky.
Šéfkuchařka Petra Gerić