Shopping cart icon

Hovězí steak

Hovězí steak


Kvalitní steak nevyžaduje mnoho dochucovadel. Připravuje se velmi jednoduše – grilováním. Skutečnost, že můžete jíst steak syrový, jako Carpaccio nebo klasický tatarák, vypovídá o tom, jak chutný, jemný a kvalitní kus masa to je. Většinou se grilovaný steak podává celý a společně s chutnými omáčkami nebo také nakrájený na tenké plátky „tagliata“, což z něj dělá skvělý doplněk do salátů.

Aby byl náš recept ještě chutnější, rozhodli jsme se použít stařený steak. Aby se dosáhlo chuťových vlastností a křehkosti stařeného steaku, musí maso několik dní „zrát“ v kontrolovaných podmínkách. Chcete-li vlastní steak nechat uzrát doma, doporučujeme použít náš vakuový systém VacSy jako stárnoucí nádobu a nechat maso několik dní odležet.

Pomocí nádobí Zepter Masterpiece jsme k steaku připravili také krémovou bramborovou kaši a grilovanou zeleninu. Toto zcela vyvážené jídlo je snadno stravitelné a plné živin, bílkovin, vitamínů a vlákniny. Použití nádobí Zepter Masterpiece z prvotřídní nerezové oceli 316L, pokročilé technologie a inovativního designu umožňuje vaření bez vody a smažení bez tuků. Jídlo je zdravější a chutnější, zachovává si své přirozené vůně, chutě, výživové a biologické hodnoty a neprodukuje žádné nebezpečné látky.

 

SUROVINY (1 porce):

  • 250 g stařeného steaku
  • 20 g cukety
  • 10 g chřestu
  • 10 g dýně
  • 20 g brokolice
  • 150 g brambor
  • pesto z celerových listů
  • rozmarýn
  • 1 g černého pepře

 

 

 

PŘÍPRAVA:

  • Zeleninu omyjte a nakrájejte na kousky.
  • Zakryjte oválný gril Z-V3025Z a zapněte ohřev na 240 °C, cca 2 minuty.
  • Položte steaky na pánev bez přidání oleje, tuku nebo koření. Zakryjte a snižte teplotu na 90 °C.
  • Steaky grilujte z každé strany 2 minuty.
  • Jakmile se steak pěkně z obou stran opeče, přidejte do grilu rozmarýn a zeleninu, přikryjte a vařte dalších 5 minut při 90 °C.
  • Stáhněte grilovací pánev z vařiče.
  • Brambory vložte do nádoby Z-2030 a vařte 20 minut při 90 °C, bez použití vody.
  • Uvařené brambory rozmixujte pomocí kuchyňského mixéru MixSy do krémova a přidejte pesto.
  • Steak nakrájejte na plátky a dochuťte pepřem.

Podávejte v porcelánu Zepter.

Doporučení šéfkuchaře: Před krájením a podáváním nechte steak několik minut odpočívat!

 

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 31.07.2018 17:18:08 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku