Pravděpodobně byste nebyli příliš ohromeni, kdybychom vám navrhli, abyste měli k večeři sendvič, že? Tento recept určitě změní váš názor! K přípravě našeho hovězího sendviče budete potřebovat kvalitní rib eye steak a trochu trpělivosti, protože vám také ukážeme, jak si připravit domácí focacciu!
Hovězí maso je bohaté na selen, zinek, fosfor a železo a je také skvělým zdrojem draslíku, hořčíku a vitamínů B.
Používání nádobí Zepter Masterpiece z prvotřídní nerezové oceli 316L, pokročilé technologie a inovativního designu umožňuje vaření bez vody a smažení bez tuků. Jídlo je zdravější, ale chutnější, zachovává si své přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty a neprodukuje žádné nebezpečné látky.
SUROVINY (na 1 sendvič)
- 100 g rib eye steaku
- 10 g cukety
- 10 g cibule
- 10 g hub
- 10 g rajčat
- pesto
- 10 g rukoly
- modrý sýr
SUROVINY NA DOMÁCÍ FOCACCIU
- 1 kg pšeničné mouky
- 500 ml vlažné vody
- 3 balení sušeného droždí
- ½ lžičky aktivních kvasinek
- 10 g čerstvého rozmarýnu
- 2 g soli
- 1 dcl olivového oleje
PŘÍPRAVA:
Těsto
- Smíchejte droždí s vlažnou vodou.
- Po 10 minutách přidejte zbývající přísady a vypracujte těsto.
- Hněteme 4 krát: každou půl hodinu, dokud těsto nevykyne.
- Jakmile těsto vykyne, vložte ho do formy na pizzu a nechte znovu kynout.
- Pečeme při 160 °C cca 40 minut.
PŘÍPRAVA:
- Pánev Zepter zakryjte a rozpalte na 240 °C.
- Přidejte na pánev steak a snižte teplotu na 90 °C.
- Steak grilujeme 5 minut z každé strany.
- Jakmile je steak hotový, vyjměte ho z pánve a přidejte cibuli, cuketu, rajčata a žampiony.
- Vařte 5 minut při 90 °C, aniž byste do pánve přidávali vodu nebo olej.
- Stáhněte pánev z vařiče, pokapejte zeleninu pestem a nakrájejte steak.
- Steak, grilovanou zeleninu, rukolu a modrý sýr rozložte na vaší domácí focacciu.
Šéfkuchařka Petra Gerić