Shopping cart icon

Plněné orecchiette (těstoviny)

Plněné orecchiette (těstoviny)


Itálie je kolébkou tisíců druhů, tvarů a velikostí těstovin. Některé jsou ceněny pro svou schopnost vázat na sebe omáčky, jiné se dají skvěle vrstvit a jiné se mohou například plnit – právě jako orecchiette (v překladu „ouška“), který dnes představíme.

Přesný překlad orecchiette je „malé ucho“. Název vychází z jejich tvaru, který je ideální pro nabírání masových omáček podobně jako ta, kterou jsme připravili v níže uvedeném receptu. Doplněné jemným bílým sýrem, čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem, se od začátku do konce připravují bez oleje a vody. Díky nádobě Zepter Masterpiece a nerezové oceli 316-L jsme schopni tento pokrm připravit zcela čistým a zdravým způsobem, který neztrácí na chuti a současně uchovává živiny.

Přečtěte si, jak na to!

 

SUROVINY

  • 300 g orecchiette
  • 300 g mletého hovězího
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g pancetty
  • 100 g celeru
  • 2 mrkve
  • 500 g cherry rajčat
  • 3 dcl. červeného vína
  • Pesto
  • 500 ml rajčatové omáčky
  • 200 g měkkého sýra
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 200 g parmezánu

 

 

 

PŘÍPRAVA

  • Do studeného hrnce Zepter Z-2020 přidejte mleté hovězí maso, cibuli, česnek, pancettu, celer, mrkev, nakrájená cherry rajčata a červené víno, bez vody a oleje
  • Vařte zakryté na mírném ohni 90 °C, 20 minut
  • Vmíchejte pesto a odstavte
  • Nalijte rajčatovou omáčku na dno nádoby Zepter Z-2015. Orecchiette naplňte směsí z mletého hovězího masa a rozložte na omáčku
  • Přidejte měkký sýr, čerstvou bazalku a navrch posypte strouhaným parmezánem
  • Zakryjte a vařte na mírném ohni 90°C, po dobu 15 minut
  • Orecchiette servírujte na porcelánu Zepter

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 16.01.2019 12:06:39 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku