Shopping cart icon

Perníkové Cookies

Perníkové Cookies


Tyto perníčky vypadají vypadají skvěle a ještě lépe chutnají! Kromě toho, že jsou lahodnou pochoutkou k čaji nebo kávě Zepresso, vytvářejí krásnou dekoraci slavnostního stolu.

Jsou shodou okolností také veganské. Používáme špaldovou mouku, na rozdíl od univerzální mouky a kokosový cukr místo bílého cukru, takže si můžete dopřát porce bez kompromisů, ale s kvalitní výživovou hodnotou.

 


 

SUROVINY (3 porce)

  • 90 g kokosového oleje
  • 90 g kokosového cukru
  • 120 g medu
  • 2 čajové lžičky kakaa
  • 100 g mletých pečených lískových oříšků
  • 200 g špaldové mouky
  • 2 čajové lžičky perníkového koření
  • ¼ čajové lžičky jedlé sody
  • kůra z půlky citronu
  • špetka soli

 


 

PŘÍPRAVA

  • V jedné míse smíchejte suché přísady a v druhé kokosový olej, kokosový cukr a med.
  • Potom všechno promíchejte tak, aby vzniklo těsto.
  • Těsto rozdělte na poloviny, vytvarujte na dvě kulaté placky, zabalte a dejte do lednice vychladit alespoň na 3 hodiny nebo ideálně přes noc.
  • Jakmile těsto vychladne, vložte kulaté placky mezi dva listy pergamenového papíru a těsto rozválejte.
  • Pomocí vykrajovátek na cukroví vytvořte požadované tvary.
  • Pečte 12 na 180 °C.
  • Nechte vychladnout a servírujte.

 


 

Tip: Pokud nemáte po ruce předem připravenou směs perníku, vytvořte si vlastní! Zde je recept:

Smíchejte ½ čajové lžičky mletého zázvoru, 1 čajovou lžičku skořice, ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku, ¼ čajové lžičky mletého kardamomu, špetka muškátového oříšku a špetku mletého badyánu.

 


Publikováno: 08.01.2019 13:32:08 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku