Tyto perníčky vypadají vypadají skvěle a ještě lépe chutnají! Kromě toho, že jsou lahodnou pochoutkou k čaji nebo kávě Zepresso, vytvářejí krásnou dekoraci slavnostního stolu.
Jsou shodou okolností také veganské. Používáme špaldovou mouku, na rozdíl od univerzální mouky a kokosový cukr místo bílého cukru, takže si můžete dopřát porce bez kompromisů, ale s kvalitní výživovou hodnotou.
SUROVINY (3 porce)
- 90 g kokosového oleje
- 90 g kokosového cukru
- 120 g medu
- 2 čajové lžičky kakaa
- 100 g mletých pečených lískových oříšků
- 200 g špaldové mouky
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- ¼ čajové lžičky jedlé sody
- kůra z půlky citronu
- špetka soli
PŘÍPRAVA
- V jedné míse smíchejte suché přísady a v druhé kokosový olej, kokosový cukr a med.
- Potom všechno promíchejte tak, aby vzniklo těsto.
- Těsto rozdělte na poloviny, vytvarujte na dvě kulaté placky, zabalte a dejte do lednice vychladit alespoň na 3 hodiny nebo ideálně přes noc.
- Jakmile těsto vychladne, vložte kulaté placky mezi dva listy pergamenového papíru a těsto rozválejte.
- Pomocí vykrajovátek na cukroví vytvořte požadované tvary.
- Pečte 12 na 180 °C.
- Nechte vychladnout a servírujte.
Tip: Pokud nemáte po ruce předem připravenou směs perníku, vytvořte si vlastní! Zde je recept:
Smíchejte ½ čajové lžičky mletého zázvoru, 1 čajovou lžičku skořice, ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku, ¼ čajové lžičky mletého kardamomu, špetka muškátového oříšku a špetku mletého badyánu.