Shopping cart icon

Mušle na kari

Mušle na kari


Mušle mohou být trochu složitější na přípravu, ale se správným nádobím a několika jednoduchými kroky můžete mít elegantní jídlo na stole během chvilky.

Na pokrm jsme použili kombinaci škeblí a mušlí, ale můžete použít jakékoliv, které máte k dispozici. Překvapivě do našeho receptu přidáme prosciutto a kari prášek pro vynikající chuťový zážitek, který odlišuje tento recept od ostatních.

Nejen, že používáme čerstvé a zdravé přísady, ale také je zdavě i připravujeme! Potraviny vařené v nádobách Zepter Masterpiece si zachovávají svou kompletní nutriční hodnotu a díky nerezové oceli 316-L, ze které je vyrobeno veškeré nádobí, se během procesu vaření nevytvářejí ani neuvolňují toxické látky.

Tip: Při výběru mušlí a škeblí platí, že čím čerstvější, tím lepší. Vyhněte se těm, které jsou otevřené nebo prasklé.

 


 

SUROVINY

  • 1 cibule
  • 100 g jarní cibulky
  • 100 g sušené šunky
  • 1 lžíce kari koření
  • 500 g cherry rajčat
  • 1 kg škeblí / mušlí
  • tymián
  • 300 ml růžového vína
  • 2 lžíce pesta
  • směs 5 koření
  • chili

 

 

 

PŘÍPRAVA

  • Nakrájenou cibuli, jarní cibulku, sušenou šunku a cherry rajčata posypte kari dejte do studené zapékací misky Zepter, bez přidání oleje nebo vody.
  • Zakryjte a vařte při teplotě 140 °C po dobu 5 minut.
  • Přidejte mušle/škeble, tymián a zalijte růžovým vínem. Potom opět zakryjte pokličkou a vařte dalších 15 minut při 90 °C.
  • Vypněte vařič, přidejte směs 5 koření, chili a pesto a dobře promíchejte.
  • Servírujte na porcelánovém nádobí Zepter.

 

Šéfkuchařka Petra Gerić

 

 


Publikováno: 22.01.2019 12:36:15 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku