Mušle mohou být trochu složitější na přípravu, ale se správným nádobím a několika jednoduchými kroky můžete mít elegantní jídlo na stole během chvilky.
Na pokrm jsme použili kombinaci škeblí a mušlí, ale můžete použít jakékoliv, které máte k dispozici. Překvapivě do našeho receptu přidáme prosciutto a kari prášek pro vynikající chuťový zážitek, který odlišuje tento recept od ostatních.
Nejen, že používáme čerstvé a zdravé přísady, ale také je zdavě i připravujeme! Potraviny vařené v nádobách Zepter Masterpiece si zachovávají svou kompletní nutriční hodnotu a díky nerezové oceli 316-L, ze které je vyrobeno veškeré nádobí, se během procesu vaření nevytvářejí ani neuvolňují toxické látky.
Tip: Při výběru mušlí a škeblí platí, že čím čerstvější, tím lepší. Vyhněte se těm, které jsou otevřené nebo prasklé.
SUROVINY
- 1 cibule
- 100 g jarní cibulky
- 100 g sušené šunky
- 1 lžíce kari koření
- 500 g cherry rajčat
- 1 kg škeblí / mušlí
- tymián
- 300 ml růžového vína
- 2 lžíce pesta
- směs 5 koření
- chili
PŘÍPRAVA
- Nakrájenou cibuli, jarní cibulku, sušenou šunku a cherry rajčata posypte kari dejte do studené zapékací misky Zepter, bez přidání oleje nebo vody.
- Zakryjte a vařte při teplotě 140 °C po dobu 5 minut.
- Přidejte mušle/škeble, tymián a zalijte růžovým vínem. Potom opět zakryjte pokličkou a vařte dalších 15 minut při 90 °C.
- Vypněte vařič, přidejte směs 5 koření, chili a pesto a dobře promíchejte.
- Servírujte na porcelánovém nádobí Zepter.
Šéfkuchařka Petra Gerić