Shopping cart icon

Královská vepřová pečeně s různými přílohami

Královská vepřová pečeně s různými přílohami


Nedělejte si starosti s tím, že maso bude suché, máme několik spolehlivých triků, které zajistí jeho dokonalou šťavnatost a měkkost:

  • Příprava masa s kostí
  • Příprava masa v nálevu
  • Vaření po delší dobu při nižší teplotě
  • Před podáváním odpočinek masa po dobu 15–20 minut

Podrobné pokyny pro všechny tyto kroky najdete v níže uvedené metodě přípravy. Jako vždy jsme celé toto jídlo připravili v nádobě Zepter Masterpiece. Díky chirurgické nerezové oceli 316-L, ze které je vyrobeno veškeré naše nádobí, díky pokročilé nepřilnavé technologii URA a inovativnímu designu zajišťuje nádobí Zepter Masterpiece maximální zachování živin a chutí bez potřeby přidávat olej, vodu nebo tuky.
 

Image-1.jpg
 

INGREDIENCE (8 porcí)

  • vepřová pečeně (cca 3,5 kg)

 

Láčejte maso předem v nálevu, na který potřebujete
  • 100 g medu
  • 2 lžíce mořské soli
  • 5 - 6 stroužků česneku
  • 10 kuliček celého pepře
  • několik větviček rozmarýnu
  • několik snítek šalvěje

 

Potřete maso marinádou, na kterou potřebujete
  • 2 lžičky kremžské hořčice
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 lžičku jemně nasekané šalvěje
  • 1 lžičku jemně nasekaného rozmarýnu
  • pepř

 

Upečte maso, na ozdobu potřebujete
  • 1 svazek čerstvé šalvěje
  • 200 - 300 g kumquatů (ovoce připomínající pomeranče)

 

Upečené maso podávejte s višňovou omáčkou, na kterou potřebujete
  • 300 g vypeckovaných višní
  • 70 ml whisky
  • 2 lžíce medu
  • snítku rozmarýnu

 

Image-2-(1).jpg
 

Na růžičkovou kapustu potřebujete
  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 50 g tenkých plátků pancetty
  • 1 červenou cibuli
  • 150 g nivy
  • 1 granátové jablko
  • 70 g kešu
  • pepř
  • olivový olej

 

Na karamelizovanou mrkev potřebujete
  • 1 kg mrkve
  • 2 lžičky medu
  • 50 ml whisky
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • špetku skořice
  • pepř
  • olivový olej

 

Image-3-(1).jpg

 

PŘÍPRAVA
Smíchejte přísady do slaného nálevu a vařte

  • Dejte olivový olej a med do nádoby Zepter Masterpiece a zahřívejte 5-10 minut, dokud se med nerozpustí.
  • Nádobu odstavte z vařiče, nechejte vychladnout, poté přeceďte a přidejte 1 l studené vody.
  • Vepřové maso vložte do nádoby Zepter Masterpiece Z-2030 a zalijte slaným nálevem. Nechte hodinu nebo dvě odstát při pokojové teplotě.
  • Vyjměte vepřovou pečeni ze slaného nálevu a dobře ji osušte, poté ji potřete marinádou.
  • V tomto okamžiku vytvořte tvar „koruny“ válcováním masa do sebe, až dosáhnete hruhovitého tvaru. Jakmile budete mít tento tvar, zpevněte maso potravinářskou nití.
  • Špičky kostí zabalte do hliníkové fólie, aby nedošlo ke spálení, a pečte při teplotě 170 °C po dobu 3 až 3 a půl hodiny.
  • Pomocí teploměru občas pečeni zkontrolujte. Jakmile maso uvnitř dosáhne teploty 70 °C, zvyšte teplotu na 250 °C a pečte ještě několik minut, abyste vytvořili krustu.
  • Pečené maso vyjměte z trouby, přikryjte hliníkovou fólií a nechte 30 minut odpočívat.
  • Odložte na porcelán Zepter a ozdobte šalvějí a kumquaty. Podávejte.

 

Pro přípravu višňové omáčky
  • Vložte višně, whiskey a med do nádoby Zepter Masterpiece a vařte pomalu při 90 °C po 10 minut, nebo dokud nedosáhnete konzistence sirupu.
  • Během několika posledních minut přípravy přidejte nasekaný rozmarýn.
  • Servírujte v omáčníku od porcelánu Zepter.

 

Image-6.jpg

 

 

Pro přípravu růžičkové kapusty nakrájejte pancettu na kousky a v grilovací pánvi Zepter ji opékejte, až bude mírně křupavá (pancetta se bude nadále používat za sucha). Vyjměte ji a odložte na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk

Do pánve, kde kde jste předtím připravovali pancettu, přidejte očištěnou a umytou růžičkovou kapustu a nakrájenou cibuli.

  • Zakryjte a kapustu s cibulí duste 10 minut při teplotě 90 °C.
  • Servírujte v porcelánu Zepter a dochuťte olivovým olejem, pepřem, nivou, semínky granátového jablka, kešu oříšky a pancettou.

Image-10-(2).jpg

 

Pro přípravu karamelizované mrkve:
  • Oloupejte a nahrubo nakrájejte mrkev.
  • Vložte ji do grilovací pánve Zepter a vařte při 90°C 30 minut pod pokličkou.
  • Jakmile mrkev změkne, odkryjte grilovací pánev a přidejte med, whisky a balsamico. Teplotu zvyšte na 120 °C a vařte ještě několik minut, nebo dokud se tekutina v pánvi neodpaří.
  • Mrkev servírujte na porcelán Zepter a dochuťte olivovým olejem, solí a špetkou skořice.

Tip: Co nesníte, skladujte ve vakuových nádobách VacSy nádobách, čímž min. dvojnásobně prodloužíte čerstvost jídla.

 


Publikováno: 04.01.2019 14:40:24 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku