Shopping cart icon

Kachní salát

Kachní salát

 

Grilované kachní filety jsou opravdovou lahůdkou, kterou si můžete dopřát. Nejenom u červeného masa, ale i u kachních prsou, je třeba během přípravy pamatovat na dva triky: maso nepřevařte a grilujte kůží dolů, aby bylo co nejvíce šťavnaté, právě díky tuku, který je pod kůží a kůže, aby zůstala krásně křupavá.

Naštěstí, nádoby Zepter Masterpiece, vám umožní vařit při nižších teplotách a bez použití vody nebo tuků.

Když vaříte při vysoké teplotě, dochucujete solí během přípravy nebo smažíte na olejích, výsledkem může být ohromující až 30% úbytek objemu jídla. Díky akutermickému dnu nádob Zepter se na dně nádoby generuje energie, která vám umožňuje připravovat jídlo při výrazně nižších teplotách, díky čemu jídlo neztrácí objem proteinů, ale současně se snižuje obsah tuku!

 


 

SUROVINY

  • 2 kachní prsa (cca 500 g)
  • skořice
  • směs 5 koření
  • 2 červené řepy
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce medu
  • 100 g melounu
  • 1 lžíce pesta
  • 50 g vlašských ořechů


 

PŘÍPRAVA

  • Nařízněte kůži na kachních prsou a posypte skořicí a směsí 5 koření.
  • Dejte kachní prsa do studené nádoby Zepter, bez přidání vody nebo oleje.
  • Grilujte při teplotě 160 °C po dobu 3 minut, poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 15 minut.
  • Nádobu s pak stáhněte z vařiče.
  • Nakrájenou červenou řepu vložte na pánev Zepter a obalte v balzamikovém octu a medu.
  • Vařte 2 minuty při 160 °C, poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 15 minut.
  • Vypněte vařič a přidejte meloun a pesto z vlašských ořechů.
  • Servírujte na porcelánovém nádobí Zepter.

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 29.01.2019 14:34:57 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku