Doporučujeme, abyste si toto jídlo připravili zdravým způsobem v nádobí Zepter Masterpiece s vynikající technologií Zepter metal 316 L, pokročilou technologií a inovativním designem umožňuje vaření bez vody a smažení bez tuků, takže jídlo je zdravější a chutnější, zachovává si své přirozené vůně, chutě, výživové a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bílkoviny) , mikro a makro stopové prvky), s méně kaloriemi a bez nebezpečných látek. Vaření v komínovém systému nádobí Masterpiece šetří energii, čas i peníze, ale hlavně chrání vaše zdraví.
SUROVINY:
- 500 g čerstvých, sýrem plněných tortellini (nebo jiných čerstvých těstovin se sýrovou nebo zeleninovou náplní)
- čerstvé bylinky - tymián, bazalka, petržel, pažitka
- 200 g krevet
- 500 g mušlí
- pár stroužků česneku - použil jsem 4 ks
- 500 g cherry rajčat - červená, žlutá
- 100 g baby špenátu
- pepř, mletý
- 4 lžíce olivového oleje
PŘÍPRAVA:
- Mušle vložte do studené nádoby Zepter Z – 2440 bez oleje, přidejte červená a žlutá cherry rajčata, česnek, krevety, 1 dcl bílého vína (dle vašeho výběru), těstoviny (čerstvé tortellini se sýrem), navrch baby špenát.
- Hrnec přikryjte, vařte 5 minut na 160 °C, poté dalších 10 minut snižte teplotu na 90 °C.
- Po 15 minutách vaření na mírném ohni odstavte ještě na několik minut. Těstoviny budou vařené teplem v hrnci, absorbují všechny příchutě a vůně mořských plodů. Tímto způsobem uchováte, vitamíny a minerály a zároveň zabráníte rozvoji toxinů ve vašem jídle. To vše díky naší jedinečné technologii Zepter.
- Před podáváním pokrmu dochuťte přidáním směsi čerstvých bylinek a za studena lisovaného olivového oleje.
- Podávejte v našem krásném porcelánu Flora.
Šéfkuchařka Petra Gerić