Shopping cart icon

Krevety s pomerančovou šťávou a chilli

Krevety s pomerančovou šťávou a chilli

Jaký je rozdíl mezi krevetami a garnáty? Většina lidí si myslí, že hlavním rozdílem je velikost. Krevety a garnáti vypadají velmi podobně, zvláště pokud jsou krásně naservírovány na talíři.

Ačkoli jsou garnáti ve většině případů větší, než krevety, mají odlišnou anatomii: krevety mají drápky na dvou ze svých pěti párů nohou, garnáti mají drápy na třech ze svých pěti párů nohou. Krevety mají tvar těla s výrazným ohybem, garnáti ne. Garnáti uvolňují vajíčka do vody, zatímco krevety rozmnožují vajíčka na spodní straně těla. Pokud jsou krevety velmi velké, obvykle se jim říká Královské krevety.

Ale abyste si mohli pochutnat na tomto chutném jídle, nemusíte znát biologii. Používání nádobí Zepter vám poskytne nejlepší zážitek z vaření - je to nejen snadné, ale také nejzdravější způsob přípravy jídla. Potraviny si zachovají své přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bílkoviny, mikro a makro stopové prvky), s menším množstvím kalorií a bez nebezpečných látek.

 

SUROVINY (4 porce):

  • 1 kg krevet
  • 500 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 2 dcl čerstvé pomerančové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • čerstvé bylinky (špenát, petržel)
  • 500 ml bílého vína
  • ½ čajové lžičky pepře
  • chili

 

PŘÍPRAVA:

  • Vložte všechny přísady do studeného hrnce, přikryjte a vařte při střední teplotě (160 °C) 3 minuty, poté snižte na nízkou teplotu (90 °C) a vařte dalších 10 minut.
  • dochuťte směsí čerstvých bylinek a olivového oleje
  • Podávejte na porcelánovém talíři Black & White Zepter.

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 16.01.2018 11:33:13 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku