Shopping cart icon

Kachna s pomeranči, skořicí a medem

Kachna s pomeranči, skořicí a medem

Kachna s pomeranči, skořicí a medem je příkladem tradičního zimního pokrmu, který dokonale spojuje sladké a slané chutě. Ať už hledáte inspiraci pro sváteční večeři, nebo chcete potěšit své blízké, tento recept je ideální volbou.
 

SUROVINY:

  • 1 celá kachna, cca 3 kg
  • 5 pomerančů
  • 2 celé česneky
  • 4 cibule
  • med
  • růžové víno
  • čerstvé bylinky – rozmarýn, tymián
  • svitky skořice
  • směs pěti koření

 

PŘÍPRAVA:

  • Do studené Zepter nádoby vložte cibuli, rozmarýn a kachnu. Nepřidávejte žádný olej.
  • Kachnu zasypte kořením a nakrájenými pomeranči. Přidejte česnek. Otočte kachnu a okořeňte ji i z této strany.
  • Přidejte rozpůlený svitek skořice, podlijte kachnu trochou vína a vymačkanou pomerančovou šťávou. Přiklopte nádobu pokličkou.
  • Zapněte vařič na střední teplotu (160 °C) na 10 minut a poté snižte na 90 °C a vařte 120 minut.
  • Kachnu potřete medem. Pro dosažení křupavé kůžičky vložte nádobu bez poklice do trouby a pečte při teplotě 140 °C po dobu 15 minut.
  • Podávejte s dýňovým pyré (recept zde), červeným zelím nebo dušenou zeleninou. Fantazii se meze nekladou.

 

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 23.01.2018 11:25:36 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku