Překvapte svou rodinu novým receptem na vaši nedělní večeři! Zaručujeme, že si tento nádherný, rodinný a snadno připravitelný pokrm budete užívat po celý rok!
SUROVINY:
- 1 celá kachna, cca. 3 kg
- 2 celé česneky
- 4 cibule
- čerstvé bylinky podle vašeho přání - rozmarýn, tymián
- med
- růžové víno
- tyčinky skořice
- 5 pomerančů
- směs pěti koření
PŘÍPRAVA:
- Do studené Zepter nádoby nepřidávejte žádný olej. Vložte pomeranč, cibuli, rozmarýn a kachnu.
- Kachnu potřete kořením a pomerančem. Přidejte česnek. Otočte kachnu a rozložte koření.
- Zlomte tyčinku skořice a zalijte trochou vína a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy. Nasaďte pokličku.
- Zapněte vařič na střední teplotu (160 °C) na 10 minut a poté snižte na 90 °C a vařte 120 minut.
- Potřete kachnu medem. Pokud chcete, vložte ji do trouby bez pokličky a nastavte teplotu na 140 °C po dobu 15 minut, abyste získali křupavou kůži
- Jako přílohu použijte například dýňové pyré, červené zelí nebo dušenou zeleninu. Fantazii se meze nekladou.
Šéfkuchařka Petra Gerić