Shopping cart icon

Kachna s pomeranči se skořicí a medem

Kachna s pomeranči se skořicí a medem

Překvapte svou rodinu novým receptem na vaši nedělní večeři! Zaručujeme, že si tento nádherný, rodinný a snadno připravitelný pokrm budete užívat po celý rok!

 

SUROVINY:

  • 1 celá kachna, cca. 3 kg
  • 2 celé česneky
  • 4 cibule
  • čerstvé bylinky podle vašeho přání - rozmarýn, tymián
  • med
  • růžové víno
  • tyčinky skořice
  • 5 pomerančů
  • směs pěti koření

 

PŘÍPRAVA:

  • Do studené Zepter nádoby nepřidávejte žádný olej. Vložte pomeranč, cibuli, rozmarýn a kachnu.
  • Kachnu potřete kořením a pomerančem. Přidejte česnek. Otočte kachnu a rozložte koření.
  • Zlomte tyčinku skořice a zalijte trochou vína a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy. Nasaďte pokličku.
  • Zapněte vařič na střední teplotu (160 °C) na 10 minut a poté snižte na 90 °C a vařte 120 minut.
  • Potřete kachnu medem. Pokud chcete, vložte ji do trouby bez pokličky a nastavte teplotu na 140 °C po dobu 15 minut, abyste získali křupavou kůži
  • Jako přílohu použijte například dýňové pyré, červené zelí nebo dušenou zeleninu. Fantazii se meze nekladou.

 

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 23.01.2018 11:25:36 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku