Pokud burratu neznáte, jedná se o sýr z čerstvého kravského mléka, který je velmi měkký a měl by se jíst čerstvý - ideálně 24 hodin po výrobě. Burrata dodá omáčce krémový faktor, zatímco čerstvá bazalka jí dodá chuťový říz. Pomocí kuchyňského mixéru MixSy jsme tyto dvě ingredience rozmixovali s trochou olivového oleje, čímž jsme docílili luxusní, a přitom zdravé složky tohoto jídla.
Díky nádobí Zepter Masterpiece Cookware jsme mohli připravit čerstvé tagliatelle bez přidání vody nebo oleje na pánev, a zachovat tak maximální výživovou hodnotu a chuť. Nádobí Zepter Masterpiece Cookware navíc díky své kovové konstrukci 316-L umožňuje připravovat pokrmy při nízkých teplotách a využívá speciální technologii URA, která zajišťuje bezpečný nepřilnavý povrch, jenž během vaření neprodukuje ani neuvolňuje žádné toxické látky.
SUROVINY (4 porce):
- 80 g bazalky
- 2 dcl olivového oleje
- 400 g burraty
- 200 g cherry rajčátek
- Pepř
- 400 g čerstvých tagliatelle
PŘÍPRAVA:
- Použijte MixSy k rozmixování bazalky, burraty a olivového oleje.
- Do pánve Zepter Z-FP2420 přidejte nakrájená cherry rajčata a čerstvé těstoviny, aniž byste do pánve přidávali další vodu nebo olej.
- Dochuťte pepřem.
- Vařte při střední teplotě 160 °C po dobu 5 minut, poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 10 minut.
- Pokapejte olivovým olejem.
- Smíchejte těstoviny se směsí burraty.
- Podávejte v porcelánu Zepter.
Dobrou chuť!
Šéfkuchařka Petra Geric