Shopping cart icon

Tagliatelle s burratou a bazalkou

Tagliatelle s burratou a bazalkou

 

Pokud burratu neznáte, jedná se o sýr z čerstvého kravského mléka, který je velmi měkký a měl by se jíst čerstvý - ideálně 24 hodin po výrobě. Burrata dodá omáčce krémový faktor, zatímco čerstvá bazalka jí dodá chuťový říz. Pomocí kuchyňského mixéru MixSy jsme tyto dvě ingredience rozmixovali s trochou olivového oleje, čímž jsme docílili luxusní, a přitom zdravé složky tohoto jídla.

Díky nádobí Zepter Masterpiece Cookware jsme mohli připravit čerstvé tagliatelle bez přidání vody nebo oleje na pánev, a zachovat tak maximální výživovou hodnotu a chuť. Nádobí Zepter Masterpiece Cookware navíc díky své kovové konstrukci 316-L umožňuje připravovat pokrmy při nízkých teplotách a využívá speciální technologii URA, která zajišťuje bezpečný nepřilnavý povrch, jenž během vaření neprodukuje ani neuvolňuje žádné toxické látky.
 


 

SUROVINY (4 porce):

  • 80 g bazalky
  • 2 dcl olivového oleje
  • 400 g burraty
  • 200 g cherry rajčátek
  • Pepř
  • 400 g čerstvých tagliatelle


 

PŘÍPRAVA:

  • Použijte MixSy k rozmixování bazalky, burraty a olivového oleje.
  • Do pánve Zepter Z-FP2420 přidejte nakrájená cherry rajčata a čerstvé těstoviny, aniž byste do pánve přidávali další vodu nebo olej.
  • Dochuťte pepřem.
  • Vařte při střední teplotě 160 °C po dobu 5 minut, poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 10 minut.
  • Pokapejte olivovým olejem.
  • Smíchejte těstoviny se směsí burraty.
  • Podávejte v porcelánu Zepter.

Dobrou chuť!

Šéfkuchařka Petra Geric


Publikováno: 12.02.2019 13:01:27 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku