Guláš z kuřecího masa, který pochází z Maďarska, je ideálním jídlem pro chladné zimní dny. Postupem času se tento pokrm dokázal z mimo východní Evropu poměrně neznámého jídla stát oblíbeným mezi těmi, kteří hledají teplé a syté jídlo.
Klíčovou ingrediencí, která pokrmu dodává jedinečnou chuť, je samozřejmě paprika. Doporučujeme použít tu nejkvalitnější, kterou najdete, protože právě ona dodává jídlu většinu chuti - sladkou nebo uzenou, záleží jen na vás. Pokud máte rádi trochu pikantnosti na jazyku, přidejte také pálivou sušenou papriku. Abychom pokrmu dodali další objem a zasytili vás na delší dobu, přidali jsme také nakrájenou mrkev a brambory.
Díky nádobí Zepter Masterpiece Cookware nebylo třeba do paprikáše přidávat žádný další olej ani vodu - snížil se tak celkový obsah tuku v jídle, aniž by to bylo na úkor chuti. Veškeré nádobí Zepter Masterpiece Cookware je vyrobeno z nerezové oceli 316-L, která umožňuje vařit při nižších teplotách, čímž se zachovává neporušenost surovin a maximální výživová hodnota. A co je nejdůležitější, při vaření se neuvolňují žádné toxické látky.
Dobrou chuť!
SUROVINY:
- 1 kg kuřecího masa (paličky a stehna)
- 4 mrkve
- 5 brambor
- 5 rajčat
- 1 stonek celeru
- 100 g jarní cibulky
- 2 tyčinky skořice
- 1 hrst celých zrnek pepře
- 2 lžíce papriky
- Pikantní sušená paprika
PŘÍPRAVA:
- Vložte kuře do studené nádoby Zepter Z-2455 bez oleje a vody.
- Přidejte tyčinky skořice, celá zrnka pepře, mletou papriku a pálivou sušenou papriku.
- Přikryjte a vařte při střední teplotě 160 °C po dobu 5 minut.
- Snižte teplotu na 90 °C a přidejte nakrájenou mrkev, brambory, nakrájená rajčata a celer. Přikryjte a vařte 10 minut.
- Přidejte jarní cibulku a čerstvé pesto a promíchejte.
- Podávejte v porcelánu Zepter.
Šéfkuchařka Petra Gerić