SUROVINY:
- 1 kg kuřecích prsou
- směs 5 koření
- čerstvé bylinky - pažitka, koriandr
- 100 g nasekaných rajčat
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 2 dcl čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- skořicová tyčinka
- 2 lžíce medu
- čerstvé chilli dle vašeho výběru
PŘÍPRAVA:
- Kuřecí řízek vložíme do nádoby Z – V3025 bez tuku, přidáme směs 5 koření a čerstvý rozmarýn, rajčata, hořčici, pomerančový džus, tyčinky skořice a přikryjeme pokličkou.
- Rozehřejte na 160 °C na 5 minut, poté snižte teplotu na 90 °C na dalších 20 minut.
- Otevřete pokličku a přidejte med, chilli a čerstvé bylinky podle svého výběru, trochu promíchejte a stáhněte z vařiče.
- Použijte čerstvou pažitku a koriandr.
- Jako přílohu doporučujeme pěkný kuskusový salát se sezónní zeleninou nebo zeleným salátem (řeřicha, rukola atd.).
Nádobí Masterpiece s unikátní technologií Zepter metal 316L a inovativním designem umožňuje vaření bez vody a smažení bez tuků, takže jídlo je zdravější, ale chutnější, zachovává si své přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bílkoviny, mikro a makro stopové prvky), s menším množstvím kalorií a bez nebezpečných látek. Vaření v komínovém systémemu nádobí Masterpiece šetří energii, čas i peníze, ale hlavně chrání vaše zdraví.
Šéfkuchařka Petra Gerić