Shopping cart icon

Pescatariánská / veganská vánoční večeře

Pescatariánská / veganská vánoční večeře


Pokud vás přijdou na Štědrý večer navštívit pescatariáni, vegani nebo vegetariáni, najděte inspiraci v jednoduchých, ale chutných receptech, které jsme vytvořili jako vánoční menu.

Představujeme vám recepty na celý filet z grilovaného lososa, americko-italskou podobu menu Štědrého dne "Feast of Seven Fishes" nebo stylové hlavní jídlo na Štědrý den, pokud vaši hosté nemají v oblibě maso. Veganské pokrmy z brambor, mangoldu nebo guacamole spolu skvěle fungují, zatímco zimní zelenina se sušenými brusinkami a ořechy dodávají dávku svěžesti.

Nebojte se, nezapomněli jsme na dezert.

Celé vánoční menu jsme připravili bez použití vody, oleje nebo jiných tuků během procesu vaření. 

Díky Zepter Masterpiece z prvotřídní nerezové oceli jsme schopni vařit bez obav, že by se v našich pánvích mohla jídla připalovat. Brambory můžete vařit bez vody a rybu grilujte bez oleje, abyste uchovali maximum živin. Poté, co proces vaření skončí, pokapejte olivovým olejem a dochuťte kořením, pro skvělou chuť

Začínají naše sváteční hody!

 


 

SUROVINY

Losos

  • 1 celý filet z lososa (cca 1 kg)
  • 1 limetka
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 čajová lžička medu
  • 2 stoužky česneku
  • 2 čajové lžičky jemně nasekané petrželky
  • 1 čajová lžička jemně nasekaného kopru
  • pepř
  • 50-70 ml olivového oleje
  • pár větviček celého kopru

 


 

Mangold a brambory

  • 3-4 svazky mangoldu
  • 1 kg červených brambor
  • 1 cibule
  • šťávu z poloviny citronu
  • pepř
  • olivový olej
 

Guacamole

  • 1 malá cibulka
  • 1 chili paprička
  • 1 avokádo
  • šťáva z poloviny citronu
  • pepř
  • olivový olej
 


 

Salát

  • 300 g směsi zeleniny
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 malá hrst ořechů
  • 1 jablko
  • pepř
  • 1 čajová lžička hořčice
  • šťáva z poloviny citronu
  • olivový olej

 

PŘÍPRAVA

Losos

  • Vykostěte filet z lososa, pokud je to nutné.
  • Položte filet na grilovací pánev Zepter, položte na něj pár koleček limety a snítka kopru.
  • Vařte 20 minut na 90 °C, pod pokličkou.
  • Zatímco se losos vaří, v malé misce smíchejte najemno nasekanou petrželku, kopr, česnek, hořčici, med, citronovou šťávu, pepř a olivový olej.
  • Jakmile je losos uvařený, položte jej na oválný servírovací talíř Zepter. Odeberte limetky a kopr a potřete lososa marinádou, kterou jste právě vyrobili.
  • Nakonec ozdobde pár kolečky čerstvé limetky a kousky čersvtého kopru.

 


 

Guacamole

  • Vložte všechny přísady do mixéru MixSy a rozmixujte dohladka.

Mangold a brambory

  • Brambory nejprve oloupejte, poté nakrájejte na kostky a vložte do misky se studenou vodou.
  • Nakrájejte cibuli.
  • Mangold nakrájete na proužky.
  • Brambory osušte a vložte do nádoby Zepter Masterpiece Z-1620 společně s cibulí. Vařte na 90 °C a zakryté vařte asi 15 minut. Po 15 minutách pokličku dejte stranou.
  • Dejte mangold do sítka Zepter Masterpiece Z-S20 a položte na brambory, abyste využili systém Zepter Masterpiece pro vaření v páře.
  • Zvyšte teplotu na 120 °C a vařte 5 minut, poté vypněte vařič a nechte 5 minut stát.
  • V servírovací misce Zepter smíchejte brambory a mangold a dochuťte citronovou šťávou, pepřem a olivovým olejem.

Salát z brusinkami a ořechy

  • Smíchejte zeleninu, nakrájené jablko, sušené brusinky a ořechy v servírovací míse.
  • Dresing připravíte z olivového oleje, citronové šťávy a hořčice.
  • Salát dochuťte.

Publikováno: 18.12.2018 10:42:51 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku