INGREDIENCE (4 porce)
- 4 hrušky
- 1 polévková lžíce medu
- šťáva z 1 grapefruitu
- 30 g másla
- 100 g rukoly
- 1 hlávkový salát
- ½ hlavy červené čekanky
- 100 g nivy
- 1 granátové jablko
- 1 hrst pražených lískových ořechů
Na dressing:
- 60 g restovaných lískových oříšků
- 3 lžíce balzamikového octa
- 70 ml olivového oleje
- šťáva z 1 grapefruitu
- 1 polévková lžíce medu
- himálajská sůl
- pepř
PŘÍPRAVA:
- V Zepter nádobě nechte rozpustit máslo a med. Jakmile začnou vařit, přidejte nakrájené hrušky a šťávu z 1 grapefruitu.
- Nechte karamelizovat po dobu 3 - 4 minut, poté odstavte z ohně.
- Použijte kuchyňský mixér MixSy a mixujte lískové ořechy, dokud není dosaženo pastovité konzistence. Jakmile máte pastu, přidejte do nádobky MixSy zbývající přísady a mixujte, dokud se nespojí.
- Salát rozložte na porcelánový talíř Zepter a na něj navrstvěte hrušky.
- Ozdobte granátovým jablkem, rozdrobenou nivou, nakrájenými lískovými oříšky a kousky lískových oříšků.
Tip: Dressing uchovejte ve vakuových nádobách VacSy až jeden týden!