Dopřejte sobě, přátelům a rodině tento úžasný a jednoduchý startr. Mořské plody jsou dobrým zdrojem vitamínů, minerálů a omega-3 tuků a konzumace jedné porce mořských plodů týdně může snížit pravděpodobnost infarktu. Pro tento recept jsme vybrali mušle a vařili jsme je v nádobách Zepter Masterpiece.
Mušle jsou bohaté na selen, železo, kyselinu listovou, vitamín A, vitamín B12, jód a zinek. Vysoká hladina chemického jódu může mít pozitivní dopad na lidi se suboptimální funkcí štítné žlázy.
Pro zvláštní příležitosti, jako jsou Vánoce, jsme se rozhodli vařit v bílém víně.
SUROVINY (4 porce):
- 500 g cherry rajčat
- čerstvé bylinky - bazalka, petržel, pažitka, koriandr (volitelně)
- 1 kg žiletky
- 1 kg mušlí
- svazek jarní cibulky (5 ks)
- mletý pepř
- olivový olej (volitelně)
- 2 dcl bílého vína
PŘÍPRAVA:
- Jarní cibulku, česnek a rajčata nakrájejte nadrobno a vložte do studené nádoby Zepter.
- Vařte 5 minut při teplotě 160 °C.
- Přidejte mušle a zalijte bílým vínem, přikryjte a nechte 10 minut vařit při teplotě 90 °C, dokud se všechny mušle neotevřou. Hrnec čas od času protřepejte.
- Když jsou všechny mušle otevřené, přidejte čerstvě nasekané bylinky, olivový olej a pepř.
- Mušle podávejte v Zepter porcelánu s česnekovou bruschettou.
- Pokud můžete, zkuste použít domácí chléb, aby byl váš kulinářský zážitek kompletní.