Shopping cart icon

Vánoční mušle na bílém víně

Vánoční mušle na bílém víně

Dopřejte sobě, přátelům a rodině tento úžasný a jednoduchý startr. Mořské plody jsou dobrým zdrojem vitamínů, minerálů a omega-3 tuků a konzumace jedné porce mořských plodů týdně může snížit pravděpodobnost infarktu. Pro tento recept jsme vybrali mušle a vařili jsme je v nádobách Zepter Masterpiece.

Mušle jsou bohaté na selen, železo, kyselinu listovou, vitamín A, vitamín B12, jód a zinek. Vysoká hladina chemického jódu může mít pozitivní dopad na lidi se suboptimální funkcí štítné žlázy.

Pro zvláštní příležitosti, jako jsou Vánoce, jsme se rozhodli vařit v bílém víně.

SUROVINY (4 porce):

  •  500 g cherry rajčat
  • čerstvé bylinky - bazalka, petržel, pažitka, koriandr (volitelně)
  • 1 kg žiletky
  • 1 kg mušlí
  • svazek jarní cibulky (5 ks)
  • mletý pepř
  • olivový olej (volitelně)
  • 2 dcl bílého vína

PŘÍPRAVA:

  • Jarní cibulku, česnek a rajčata nakrájejte nadrobno a vložte do studené nádoby Zepter.
  • Vařte 5 minut při teplotě 160 °C.
  • Přidejte mušle a zalijte bílým vínem, přikryjte a nechte 10 minut vařit při teplotě 90 °C, dokud se všechny mušle neotevřou. Hrnec čas od času protřepejte.
  • Když jsou všechny mušle otevřené, přidejte čerstvě nasekané bylinky, olivový olej a pepř.
  • Mušle podávejte v Zepter porcelánu s česnekovou bruschettou.
  • Pokud můžete, zkuste použít domácí chléb, aby byl váš kulinářský zážitek kompletní. 

 


Publikováno: 22.12.2017 13:14:16 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku