Perfektní jídlo na nedělní večeři je připraveno v nádobí Zepter Masterpiece, které zajistí vám že i po uvaření si suroviny uchovají veškerou nutriční hodnotu.
Telecí maso je oblíbené zejména ve francouzské a italské kuchyni. Maso je doslova nabité bílkovinami, fosforem, zinkem, selenem, mědí a vitamíny B. Má nižší obsah kalorií, než hovězí, vepřové a jehněčí a má také nižší obsah tuku, což z něj dělá ideální proteinovou stravu pro restriktivnější diety.
Naše kotlety obalíme chutnou směsí z pesta a sýrů a podáváme je se zeleninou. Abychom dosáhli efektu podobného grilu, použijeme grilovací pánev Z-V3025Z. Jídlo připravované v nádobí Zepter Masterpiece si zachovává všechny své přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty a je připravováno zdravým způsobem - bez přidávání olejů, tuků nebo vody. Díky nerezové oceli 316-L, ze které je naše nádobí vyrobeno, nevznikají během procesu vaření žádné toxické ani karcinogenní látky.
SUROVINY
- 300 g telecích řízků
- 40 g cukety
- 30 g rajčat
- 40 g dýně
- 50 g chřestu
Směs koření a sýra
- 10 g dýňové mouky
- 10 g parmazánu
- 30 g pesta
- 10 g měkkého kravského sýra
PŘÍPRAVA
- Smíchejte parmazán, měkký sýr, dýňovou mouku a pesto pomocí kuchyňského mixéru MixSy.
- Zakryjte oválný gril Z-V3025Z a zahřejte jej na 240 °C po dobu cca 2 minut.
- Jakmile se gril rozehřeje, přidejte kotlety bez přidání oleje, soli nebo koření.
- Zakryjte a snižte teplotu na 90 °C, poté kotlety grilujte po dobu 5 minut z každé strany.
- Přidejte do grilu cherry rajčata, chřest, cuketu a dýni.
- Navrstvěte směs sýra a pesta na jednu stranu řízků.
- Gril zakryjte a vařte dalších 20 minut při 90 °C.
- Podávejte v porcelánu Zepter nebo na prkénku Felix Zepter.
Tip: Podávejte domácí salsu, chimichurri nebo chilli omáčku s kotletami pro další zvýraznění chuti!
Šéfkuchařka Petra Gerić