Mořské plody jsou neuvěřitelným zdrojem omega-3 mastných kyselin a bílkovin. Proto jsme rozhodli použít krevety i v našem rizotu. Přesto, se ale dnes zaměříme na chřest. Chřest je, bohužel, velmi často přehlíženou surovinou. Má vysoký obsah vápníku, draslíku, hořčíku, fosforu, železa a zinku. Jeho vysoký obsah živin společně s faktem, že je považován za diuretikum, z něj činí skvělý detoxikátor organizmu. Je také považován za čistič krve, má pozitivní účinky na nadledviny, močový měchýř a játra a je doporučeným jídlem pro každého, kdo trpí cukrovkou - což z něj činí zdravou a chutnou složku vaší stravy!
Abychom zvýraznili chuť našeho rizota, použili jsme také předem vyrobené pesto. Nevyužité ingredience jsme uložili do vakuových nádob VacSy. Díky jedinečnému systému vysávání lze potraviny skladovat ve VacSy až dvakrát déle.
Díky nádobí Zepter Masterpiece trvá příprava tohoto pokrmu jen asi 15 minut. Kromě zajištění krátké doby vaření si jídlo připravené v nádobách Zepter zachovává všechny své přirozené vůně, chutě, nutriční a biologické hodnoty a je připravováno zdravým způsobem - bez přidávání olejů, tuků nebo vody. Díky nerezové oceli 316-L, ze které je naše nádobí vyrobeno, nevznikají během procesu vaření žádné toxické ani karcinogenní látky.
SUROVINY (4 porce)
- 240 g rýže
- 450 ml rybího vývaru
- 500 g krevet
- 100 g chřestu
- pesto
- sýr Grana Padano
PŘÍPRAVA
- Nasypte rýži do nádoby Zepter.
- Rozehřejte na 90 °C a lehce opékejte rýži cca 2 minuty.
- Zalijte rybím vývarem.
- Přidejte krevety.
- Zakryjte pokličkou a vařte 10 minut na 90 °C.
- Přidejte chřest, pesto a nastrouhaný parmazán (Grana Padano).
- Míchejte, dokud se vše nespojí.
- Servírujte v porcelánu Zepter.
Šéfkuchařka Petra Gerić