Shopping cart icon

Velikonoční Brunch

Velikonoční Brunch

 

Tato barevná lehká hostina je dostatečně vydatná, aby uspokojila vaše hosty až do večeře. Je to skvělá rovnováha bílkovin, sacharidů a vitamínů.

Jako vždy byla všechna tato jídla připravena za pomoci nádobí Zepter Masterpiece a kuchyňských spotřebičů Zepter. Díky tomu jsme mohli připravit šunku a chřest bez přidání oleje, tuků nebo vody během procesu vaření. Tímto způsobem byla zachována maximální výživná hodnota, chutě a vůně a byla zachována celistvost všech ingrediencí.

 


 

SUROVINY (6-8 porcí):

 

Glazovaná šunka

  • 1 vařená šunka (cca 1 kg)
  • 1 čajová lžíce medu
  • 1 čajová lžíce hořčice
  • 1 čajová lžíce meruňkového džemu
  • pikantní omáčka

 

Petrželkový salát

  • 2 svazky čerstvé petrželky
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1-2 hrsti vlašských ořechů
  • 1 lžíce kapary
  • strouhaný parmezán
  • olivový olej
 

 

Salát Caprese

  • 3 velká rajčata
  • 1 mozzarella (cca 125 g)
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • balzamiková rglazura

 

Chřest s holandskou omáčkou

  • 500 g chřestu
  • 80 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce citronové šťávy

 

Crudités a dip

  • 300 g nízkotučného smetanového sýra
  • 2 lžíce jemně nasekané pažitky
  • 20 ml olivového oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 okurka

 

Velikonoční sladké pečivo (Jidáš)

  • 500 g mouky + pár hrstí navíc pro následné hnětení
  • 1 droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 50 g cukru
  • 100 ml smetany
  • 2 vajička
  • 100 ml teplé vody
  • 1 žloutek
  • 50 g mandlí
 

 

PŘÍPRAVA:

 

Šunka

  • Smíchejte hořčici, med, meruňkový džem a koření na glazuru.
  • Vařenou šunku lehce nakrojte
  • Vložte do nádoby Zepter Z-2030 a potřete glazurou.
  • Pod pokličkou vařte 5 minut při 120 °C, poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 30 minut, přičemž pravidelně potírejte glazurou.
 

Petrželkový salát

  • Petržel nasekejte nahrubo a vložte do salátové mísy s nakrájenou jarní cibulkou, ředkvičkami, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, kapary a parmazánovými hoblinkami.
  • Zakápněte olivovým olejem.
  • Dochuťte pepřem
  • Promíchejte a podávejte
 

Salát Caprese

  • Střídavě pokládejte plátky rajčat a mozzarelly
  • Navrch přidejte lístky bazalky.
  • Dochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a balzamikovou glazurou.

 


 

Chřest s holandskou omáčkou

  • Oloupejte chřest a potřete zbytkem glazury použité pro šunku.
  • Smažte na pánvi Zepter 7 minut na 120 °C.
  • Pro přípravu holandské omáčky smíchejte žloutky a citronovou šťávu pomocí kuchyňského mixéru MixSy a postupně přidávejte rozpuštěné máslo.
  • Servírujte tak, že chřest na talíři lehce přelijete holandskou omáčkou. Zbytek omáčky podávajte v mističce.
 

Velikonoční sladké pečivo

  • Do mísy přidejte mouku, droždí, sůl a cukr a promíchejte. Jakmile jsou dobře spojeny, přidejte vejce, smetanu a teplou vodu a vypracujte těsto (mouku přidávejte postupně, dokud se vám těsto nebude lepit na ruce).
  • Mísu přikryjte igelitem a nechte těsto kynout 1–2 hodiny.
  • Těsto nakrájejte na 40 g kousky, tvarujte je do kuliček.
  • Z kuliček vyválejte prameny, a propleťte je. Konce spojte a vytvořte prsten. Poté zakryjte a nechte asi 30 minut kynout.
  • Shora potřete vajíčkem, posypte mandlemi a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 220 °C asi 15-20 minut.
 


Publikováno: 19.04.2019 15:22:48 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku