Na konci náročného týdne mohou pohodové jídlo a jemná paleta barev proměnit vaši kuchyni v klidnou jarní oázu. Tento recept na krémové těstoviny s mascarpone a lahodnými grilovanými kuřecími prsíčky doplňuje brokolice a kmín, které dodávají barvy a nutriční hodnoty - potěší tělo i oči!
Přípravou kuřecích prsíček při nízké teplotě, bez přidání oleje, vody nebo tuků během vaření se nám podařilo zachovat všechny nutriční hodnoty, přirozené chutě a vůně kuřete s menším množstvím kalorií a bez toxických látek. V nádobí Zepter Masterpiece jsme také uvařili brokolici v páře bez vody díky speciálně navrženým poklicím, které vytvářejí vodotěsný uzávěr mezi okrajem nádoby a poklicí. Tím hermeticky uzavírají nádobu a umožňují potravinám vařit se ve vlastní šťávě.
Dosáhnete tak ideální vyváženosti pokrmu za méně než 30 minut!
SUROVINY (4 porce):
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 cukety
- 300 g žampionů shimeji
- 1 svazek jarní cibulky
- 10 listů divoké cibule
- 1-2 hrsti baby špenátu
- 250 g sýra mascarpone
- 100 g bílého vína
- 1 stroužek česneku
- 1 hlávka brokolice
- pepř
- kmín
- 500 g čerstvých těstovin tagliatelle
- parmazán
- lískové oříšky
PŘÍPRAVA:
- Vložte kuřecí prsa do studené Zepter nádoby bez oleje a vody. Opékejte je z jedné strany při 120 °C po dobu 3 minut, poté plátky otočte a přikryté je připravujte dalších 5 minut při 90 °C.
- Zatímco se maso tepelně upravuje, vařte brokolici v páře v zakryté Zepter nádobě po dobu 5 minut při 90 °C.
- Jakmile je maso hotové, vyjměte je z pánve. Do stejné pánve, v níže se dělalo maso, přidejte nakrájenou jarní cibulku, cuketu a žampiony a přikryté je restujte 5 minut.
- Odstraňte pokličku, přidejte sýr mascarpone, bílé víno a česnek a pokračujte v restování dalších 5 minut.
- Vložte uvařené tagliatelle, nadrobno nakrájené listy divoké cibule, baby špenát a promíchejte.
- Podávejte v porcelánu Zepter tak, že nejprve na talíř položíte těstoviny a na ně kuřecí prsa. Na závěr posypte kmínem, strouhaným parmazánem, drcenými lískovými oříšky a ozdobte jedlými květy.