Shopping cart icon

PSTRUH NA ZELENINĚ

PSTRUH NA ZELENINĚ


Jíst ryby alespoň třikrát týdně? Není snadné tuto radu dodržovat, zvláště pokud žijete daleko od moře. Většina pstruhů žije ve sladkovodních jezerech a řekách a často jsou chovaní na rybích farmách.

Pstruh je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které snižují riziko srdečních chorob. U zdravých dospělých osob snižují hladiny triglyceridů a zánětů. Porce 100 gramů poskytuje sedm vitamínů B-komplexu, které usnadňují trávení a pomáhají tělu získávat energii z potravin. Pstruh je také bohatý na bílkoviny a jedna porce vám zajistí 40 % doporučeného denního příjmu.

Zdravé přísady však nemusí nutně znamenat zdravé jídlo. Způsob přípravy je také klíčem ke zdravému životu. Lékařský výzkum prokázal, že nezdravá strava, naprosto chybná příprava jídla a nekvalitní nádobí jsou hlavní příčinou všech nejzávažnějších chronických onemocnění v dnešním světě. Veškeré nádobí Zepter zaručuje menší používání škodlivých tuků, méně kalorií, ale více vitamínů, více minerálů a více bílkovin při zachování nutričních a biologických vlastností potravin.

 

SUROVINY (2 porce):

  • 1 pstruh (cca. 600 g)
  • 100 g cukety
  • 50 g hub
  • 2 citrony
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř

 

 

 

PŘÍPRAVA:

  • Nakrájejte všechny suroviny.
  • Položte rybu na desku Zepter a rybu filetujte pomocí kuchařského nože Zepter.
  • Filety nakrájejte na menší kousky.
  • Zeleninu vložte do studené pánve Zepter Masterpiece bez přidání oleje nebo jiných tekutin.
  • Položte jeden kousek steaku ze pstruha kůží dolů, přidejte zeleninu a zakryjte dalším kouskem steaku.
  • Navrch položte plátky citronu.
  • Zakryjte pánev a vařte na 160 °C cca 3 minuty
  • Poté snižte teplotu na 90 °C a vařte dalších 10 minut.
  • Hotový pokrm zakápněte olivovým olejem a dochuťte pepřem.
 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 16.04.2018 15:35:39 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku