Shopping cart icon

Lehké lahodné noky se zeleninou

Lehké lahodné noky se zeleninou


Tento lahodně jednoduchý a zdravý recept s lehkou chutí vás přiměje milovat zeleninu. Gnocchi se obvykle jedí jako první jídlo, jako alternativa k těstovinám nebo polévkám, ale určitě se dají podávat jako hlavní jídlo.

Toto jídlo je nabité výživnou zeleninou a má špičkovou chuť.

Pánev Z-FP2838-LS/S

Kuchyňský mixér MixSy (pro přípravu bylinkového pesta)

 

SUROVINY:

  • 2 ks řapíkatého celeru
  • 300 g květáku
  • 200 g brokolice
  • 500 g rajčat
  • Svazek čerstvých bylin (bazalka, petržel, tymián)
  • 1 pálivá paprička
  • ½ lžíce pepře, mletého
 

 

GNOCCHI:

  • 500 g směsi polohrubé/hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 kg vařených brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g parmezánu
  • mletý pepř
  • 1 g muškátového oříšku

 

 

PŘÍPRAVA:

  • Můžete si vyrobit vlastní noky nebo si je můžete koupit čerstvé.
  • Nakrájejte veškerou zeleninu a vložte ji na dno studené pánve.
  • Položte noky na zeleninu.
  • Přiklopte poklici a vařte na středním tepelném zdroji (160°C indukce) po dubu 5 minut, poté stáhněte teplotu a nechte 10 minut dojít při nízké teplotě (90 °C na indukčním vařiči).
  • Sejměte kryt, přidejte dostatek pesta (které jste připravili pomocí MixSy), přelijte olivovým olejem a přidejte strouhaný parmezán.
  • Jemně promíchejte a podávejte s plátky parmazánu na vršku.

Vaření v trvanlivém a nezničitelném nádobí Zepter (nádoba Z-FP2838-LS/S) vám umožní připravit jakékoli jídlo při nízkých teplotách bez přidání tuku nebo oleje. Výsledkem je, že jídlo je zdravé a obsahuje méně kalorií, protože neztrácí nutriční hodnoty.

Užijte si svůj kulinářský zážitek s Zepter.

Chef Petra Gerić


Publikováno: 23.04.2018 16:45:33 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku