Tento lahodně jednoduchý a zdravý recept s lehkou chutí vás přiměje milovat zeleninu. Gnocchi se obvykle jedí jako první jídlo, jako alternativa k těstovinám nebo polévkám, ale určitě se dají podávat jako hlavní jídlo.
Toto jídlo je nabité výživnou zeleninou a má špičkovou chuť.
Kuchyňský mixér MixSy (pro přípravu bylinkového pesta)
SUROVINY:
- 2 ks řapíkatého celeru
- 300 g květáku
- 200 g brokolice
- 500 g rajčat
- Svazek čerstvých bylin (bazalka, petržel, tymián)
- 1 pálivá paprička
- ½ lžíce pepře, mletého
GNOCCHI:
- 500 g směsi polohrubé/hrubé mouky
- 2 vejce
- 1 kg vařených brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g parmezánu
- mletý pepř
- 1 g muškátového oříšku
PŘÍPRAVA:
- Můžete si vyrobit vlastní noky nebo si je můžete koupit čerstvé.
- Nakrájejte veškerou zeleninu a vložte ji na dno studené pánve.
- Položte noky na zeleninu.
- Přiklopte poklici a vařte na středním tepelném zdroji (160°C indukce) po dubu 5 minut, poté stáhněte teplotu a nechte 10 minut dojít při nízké teplotě (90 °C na indukčním vařiči).
- Sejměte kryt, přidejte dostatek pesta (které jste připravili pomocí MixSy), přelijte olivovým olejem a přidejte strouhaný parmezán.
- Jemně promíchejte a podávejte s plátky parmazánu na vršku.
Vaření v trvanlivém a nezničitelném nádobí Zepter (nádoba Z-FP2838-LS/S) vám umožní připravit jakékoli jídlo při nízkých teplotách bez přidání tuku nebo oleje. Výsledkem je, že jídlo je zdravé a obsahuje méně kalorií, protože neztrácí nutriční hodnoty.
Užijte si svůj kulinářský zážitek s Zepter.
Chef Petra Gerić