Shopping cart icon

Lasagne se zeleninou

Lasagne se zeleninou


V naší nádobě můžete vařit "otevřené lasagne" bez přidání oleje, tuku nebo vody. Často zbytečně vaříme zeleninu ve vodě a smažíme jídlo při vysokých teplotách v nebezpečných přehřátých tucích. Jíme jídlo chudé na nutriční hodnoty a v důsledku toho jíme jídla příliš mnoho. Kromě toho proces přehřívání tuků produkuje akrolein, vysoce rakovinotvornou látku, která může způsobit vážné zdravotní problémy.

 

SUROVINY:

  • 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 1 zelená cuketa
  • 5 rajčat
  • řapíkatý celer
  • 500 g čerstvých plátků lasagní
  • čerstvá petrželka a pažitka
  • 200 g ricotty
  • pepř, mletý
  • olivový olej


 

 

PŘÍPRAVA

  • Plátky lasagní si můžete vyrobit sami nebo si je můžete koupit čerstvé.
  • Nakrájejte je na menší kousky, asi 5x5 cm.
  • Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky a vložte do studeného hrnce (Z-2440).
  • Dejte lasagne na zeleninu.
  • Zakryjte a vařte na střední teplotu 160 °C na 2 minuty
  • Poté snižte teplotu a ponechte dalších 16 minut při teplotě 90 °C.
  • Mezitím v kuchyňském mixéru MixSy připravte pesto z ricotty, čerstvých bylinek a olivového oleje.
  • Odstraňte kryt, nalijte pesto omáčku a posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
  • Jemně promíchejte a podávejte.

Tip šéfkuchaře: Aby bylo jídlo zajímavější, přidejte trochu nasekaných vlašských ořechů!

 

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 09.04.2018 15:04:51 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku