Ranní káva a něco sladkého k tomu. Nový kávovar Zepresso posouvá váš ranní kávový rituál na novou úroveň. Jednoduše vložte jednu z našich italských směsných kapslí, vyberte si typ kávy, který byste chtěli, a pusťte se do toho!
V našem dalším receptu inspirovaném podzimem vám ukážeme, jak připravit lahodné dýňové koláčky.
SUROVINY (cca 20 mini koláčků)
Těsto
- 200 g mandlové mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g kokosového cukru
- 250 g másla
- 2 vejce
Náplň
- 250 g dýňového pyré
- 120 g smetanového sýra
- 2 lžíce medu
- cca. 5 lžic mouky
- 1 vejce
- ½ čajové lžičky skořice
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku
- ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku
- ¼ čajové lžičky mletého zázvoru
PŘÍPRAVA
Náplň
- V míse smíchejte dýňové pyré, smetanový sýr, med a vejce.
- Po smíchání přidejte mouku a koření a promíchejte (mouku přidávejte postupně podle potřeby, směs by neměla být příliš hustá.
Těsto
- Smíchejte mandlovou a polohrubou moku, sůl a kokosový cukr a promíchejte.
- Přidejte máslo pokrájené na malé kostičky a ručně míchejte, dokud nebude směs rovnoměrně zrnitá.
- Podle potřeby přidejte vejce a promíchejte, aby vzniklo těsto.
- Těsto rozdělte na 3 nebo 4 díly a vyválejte na tloušťku 1-2 cm.
- Zabalte do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- Po vychladnutí těsta rozválejte a vykrajujte požadované tvary
- Na jeden vykrojený tvar dejte lžíci náplně a položte na to horní tvar. Okraje přitlačte k sobě pomocí vidličky.
- Pečte na 200 °C 15–20 minut nebo dokud okraje nejsou zlatavě hnědé.
Ideální s kávou Zepresso.