Shopping cart icon

Dýňové mini koláčky

Dýňové mini koláčky


Ranní káva a něco sladkého k tomu. Nový kávovar Zepresso posouvá váš ranní kávový rituál na novou úroveň. Jednoduše vložte jednu z našich italských směsných kapslí, vyberte si typ kávy, který byste chtěli, a pusťte se do toho!

V našem dalším receptu inspirovaném podzimem vám ukážeme, jak připravit lahodné dýňové koláčky.

 

SUROVINY (cca 20 mini koláčků)

Těsto

  • 200 g mandlové mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g kokosového cukru
  • 250 g másla
  • 2 vejce

Náplň

  • 250 g dýňového pyré
  • 120 g smetanového sýra
  • 2 lžíce medu
  • cca. 5 lžic mouky
  • 1 vejce
  • ½ čajové lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšku
  • ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ čajové lžičky mletého zázvoru

 

PŘÍPRAVA

Náplň

  • V míse smíchejte dýňové pyré, smetanový sýr, med a vejce.
  • Po smíchání přidejte mouku a koření a promíchejte (mouku přidávejte postupně podle potřeby, směs by neměla být příliš hustá.

 

Těsto

  • Smíchejte mandlovou a polohrubou moku, sůl a kokosový cukr a promíchejte.
  • Přidejte máslo pokrájené na malé kostičky a ručně míchejte, dokud nebude směs rovnoměrně zrnitá.
  • Podle potřeby přidejte vejce a promíchejte, aby vzniklo těsto.
  • Těsto rozdělte na 3 nebo 4 díly a vyválejte na tloušťku 1-2 cm.
  • Zabalte do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
  • Po vychladnutí těsta rozválejte a vykrajujte požadované tvary
  • Na jeden vykrojený tvar dejte lžíci náplně a položte na to horní tvar. Okraje přitlačte k sobě pomocí vidličky.
  • Pečte na 200 °C 15–20 minut nebo dokud okraje nejsou zlatavě hnědé.

Ideální s kávou Zepresso.


Publikováno: 29.10.2018 12:21:59 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku