Shopping cart icon

Rib Eye Steak

Rib Eye Steak


Můžeme poděkovat kovbojům divokého západu za „objev“ pokrmu známého jako Rib Eye Steak. Byli první, kdo si uvědomil, že nejlépe chutnající kousky masa byly kolem žeber, zvláště pokud jde o grilování. Rib eye lze přirovnat k svíčkové jeho chutí a jemností až poté, co zestárne, což je proces, díky kterému je maso měkčí a chutnější. Proces staření, který se provádí ve speciálních chladičích s řízenou teplotou nebo v suchém sáčku propouštějícím vlhkost, dodává masu zvýšenou kvalitu, jemnější texturu a neuvěřitelnou chuť. Jedná se o velmi složitý postup, který může znít komplikovaně, nicméně podobný efekt můžete aplikovat doma, pomocí vakuového systému Zepter VacSy. Alternativně si můžete také koupit stařené steaky v kvalitních řeznictvích.

Systém VacSy přebírá roli nádoby na staření masa a naše pánve Zepter přebírající roli grilovací, což usnadňuje přípravu dokonalého grilovaného rib eye steaku ve vaší domácí kuchyni! Navíc použití nádobí Zepter Masterpiece z prvotřídního kovu 316 L, pokročilé technologie a inovativního designu umožňuje vaření bez vody a tuků. Jídlo je zdravější, ale chutnější, zachovává si své přirozené vůně, chutě, výživné a biologické hodnoty a neprodukuje žádné nebezpečné látky.

Poznámka: Přestože je červené maso dobrým zdrojem bílkovin, zdravých tuků a železa, nedoporučuje se pro každodenní konzumaci.

 

SUROVINY (1 porce)

  • 250 g stařeného rib eye steaku
  • 20 g cukety
  • 20 g rajčat
  • 20 g pepře
  • 20 g mrkve
  • 10 g lilku
  • 5 g cibule
  • 0,1 dcl olivového oleje
  • 5 g klíčků
  • 1 g černého pepře

 

 

 

PŘÍPRAVA:

  • Pánev Zepter bude sloužit jako BBQ gril. Dejte ji na vařič, přikryjte a nechte 2 minuty ohřívat na vysokou teplotu, cca 240 °C.
  • Steak vložte do pánve bez oleje, tuku, soli nebo jiných dochucovadel, zakryjte a snižte teplotu na 90 °C. Dno pánve už bude dostatečně horké, aby vytvořilo efekt grilu.
  • Po 2 minutách steak otočte, znovu přikryjte a druhou stranu grilujte další 2 minuty při 90 °C.
  • Vypněte vařič a pánev nechte přikrytou ještě 2 minuty.
  • Poté, co vyjmete steak z pánve, nasypte do pánve na kostičky nakrájenou zeleninu (cuketa, rajče, paprika, mrkev, lilek, cibule).
  • Pánev vraťte na vařič a při nízké teplotě 90 °C vařte 15 minut.
  • Po vypnutí vařiče nechte pánev přikrytou ještě 2 minuty a před podáváním zakápněte olivovým olejem.
  • Dochuťte pepřem a chilli.
  • Steak nakrájejte a podávejte na talíři, kam nejprve naservírujte zeleninový ratatouille a poté váš rib eye steak.
  • Pokapeme olivovým olejem a okořeníme černým papírem.
 


 

Tip šéfkuchaře: Steaky by měly být silné 1,5 - 2 cm. Před vařením maso nezměkčujte, nekrájejte ani nepropichujte vidličkou. Ke steaku podávejte domácí dipy: chimichurri, guacamole, chili salsa nebo dijonskou hořčici.
 

 

Šéfkuchařka Petra Gerić


Publikováno: 10.07.2018 17:45:26 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku