Obohaťte svůj velikonoční stůl lahodným jehněčím a překvapte své blízké. Zepter jako vždy myslí na vaše zdraví, a proto vám přinášíme recept připravený zdravým způsobem. Slibujeme, že pocítíte pravou chuť jehněčího a všechny vaše smysly si pochutnají. Bon appétit!
NÁDOBÍ A SUROVINY (pro 4 osoby):
- Nádoba na pečení Z-2850B
- Pečicí pánev Zepter
- Vykostěné jehněčí - 1 kg
- Vejce - 2
- Sušené meruňky - 200 g
- Piniové oříšky - 50 g
- Bezlepkový celozrnný chléb - 200 g
- Sušené koření - pepř, tymián
- Mrkev - 4 kusy
- Česnek - 5 stroužků
- Jarní cibulka - 200 g
- Čerstvý rozmarýn - 50 g
- Cuketa - 300 g
- Chřest - 300 g
- Dýně - 300 g
- Olivový olej - 4 lžíce
PŘÍPRAVA:
- Pomocí jedinečné technologie společnosti Zepter připravíte dokonalou velikonoční jehněčí pečeni v naší nádobě bez soli a oleje při nižší teplotě.
- Meruňky, piniové oříšky, vejce a bezlepkový celozrnný chléb vložte do "válce" VacSy nebo jiné vhodné nádoby a pomocí tyčového mixéru Zepter MixSy připravte náplň.
- Vykostěné jehněčí potřete náplní, okořeňte, srolujte a zavažte. Vložte roládu do studené nádoby bez oleje, soli a vody. Přidejte zeleninu: mrkev, česnek, jarní cibulku a rozmarýn.
- Přiklopte pokličkou a nastavte na indukčním vařiči nižší teplotu (120C°), pečte 90 minut. Nižší teplota vytvoří efekt "pečení pod kopulí".
- Mezitím si připravte zeleninu na přílohu. Nakrájejte jarní cibulku, cuketu, chřest, dýni a vložte je do pánve, připravujete je za nižší teploty, bez vody a oleje. Když je zelenina uvařená, dochuťte ji za studena lisovaným olivovým olejem.
- Na posledních 15 minut vložte nádobu s masem do trouby, aby se vytvořila kůrčička.
- Pokrm servírujte na krásném Zepter porcelánu a přidejte za studena lisovaný olivový olej podle svého přání.
Bon appétit!
Šéfkuchařka Petra Gerić