Shopping cart icon

Domácí majonéza

Domácí majonéza


Jakmile vyzkoušíte náš recept na domácí majonézu, už se nikdy nevrátíte k té kupované! Nejenže chutná lépe, ale navíc neobsahuje konzervační látky. Klíčovou ingrediencí jsou zde vaječné žloutky. Ty dodávají majonéze hedvábnou strukturu a chuť, takže vybírejte ta nejkvalitnější, vejce která najdete (naší volbou jsou vejce z volného chovu v bio kvalitě).

Zastánci modelu zdravé výživy obvykle upřednostňují vaječné bílky, ale většina nutričních hodnot se ve skutečnosti nachází ve žloutcích. Vitamíny A, D, B a E, stejně jako většina obsahu bílkovin je, věřte nebo ne, obsažena ve žloutcích!

Obecně jsou vejce také skvělým zdrojem fosforu, selenu a vitaminů B12, B2 a B5. Obsahují také významné množství draslíku, hořčíku, vápníku a thiaminu.

Majonéza obsahuje vejce za studena. Při přípravě vajec za tepla v nádobách Zepter Masterpiece je nemusíte smažit na oleji. Díky oceli 316-L a pokročilé nepřilnavé technologii URA se vejce nepřichytí a neuvolňují se do nich žádné toxické látky. Vejce ani nemusíte vařit ponořená ve vodě, ideálně je připravte v páře, jejich loupání je pak snadné.

 

 

SUROVINY:

  • 10 žloutků
  • 1 dcl olivového oleje 
  • šťáva z ½ limetky
  • 1 polévková lžíce hořčice
 

PŘÍPRAVA:

  • Do nádoby MixSy dejte žloutky a pepř.
  • Začněte mixovat mixérem MixSy se šlehacím nástavcem a postupně přidávejte olivový olej.
  • Nakonec přidejte hořčici a limetku a několikrát naposledy promíchejte.

 

Šéfkuchařka Petra Geric


Publikováno: 11.04.2019 20:12:34 Zepter International | Publikováno s 0 komentáři
Kitchen
Sdílejte:
Zepter logotype Produkty byl přidaný do košíku Bags Přejít do košíku