TRADICE A PRECIZNOST

“Pokud je dobrý nůž tím nejdůležitějším nástrojem pro každého kuchaře, proč byste se spokojili s něčím méně než dokonalým?”  

- Karl Gustav Felix, zakladatel


Tradičně vyráběné nože nejvyšší kvality FELIX® jsou ručně vyráběny našimi mistry, vyškolenými k výrobě jen toho nejlepšího.

Kvalita začíná u správných materiálů a FELIX® používá jen to nejlepší: od vysoce legované chrom-molybden-vanadiové oceli X50CrMoV15, japonské vícevrstvé damaškové oceli VG10 nebo žiletkové oceli X65CR13. Mikrostruktura těchto ocelí je homogenní a kompaktní a zaručuje flexibilitu, odolnost vůči korozi a zachování ostří čepelí.

Nože se vyrábí ručně, a proto kvalita přímo závisí na zručnosti našich mistrů. Každý nůž prochází 45 různými pracovními fázemi a každý jednotlivý krok se opírá o staleté znalosti Solingenu, precizní práci, dobré oko, péči a cit pro detail.

Funkčnost a design našich nožů, dokonalá manipulace a použití nože závisí na tom, jak je tvarován, jak padne do ruky, jak je vyvážený, jak síla dopadá na čepel při řezání. Již na první pohled a dotek mají nože FELIX® všechny tyto vlastnosti a vyznačují se vynikající kvalitou a krásným designem.

FELIX knives- Absolute Collection

KVALITA

FELIX® je společnost s tradicí a jeden z nejstarších výrobců nožů, vyrábějící příbory od roku 1790. Karl Gustav FELIX založil společnost Gustav Felix Schneidwaren fabrik v roce 1843, čímž započal dvě století trvající dědictví řemesla, vyrábějícího nože známé po celém světě jejich mimořádnou kvalitu.

V roce 2012 koupila společnost ZEPTER International, multiznačková globální společnost, která vyrábí, prodává a distribuuje exkluzivní, vysoce kvalitní spotřební zboží po celém světě, FELIX® Solingen GmbH, čímž si zajistila pozici lídra na trhu ve výrobě špičkových nožů. Jedinečná vize, špičková kvalita a inovativní produkty společnosti Zepter našly skutečnou shodu v tradici a špičkovém řemeslném zpracování FELIX®.

FELIX knives - Olive Wood

FELIX kitchen knives

FELIX knives