FELIX SOLINGEN, nůž Santoku SMOKED OAK. Čepel 16 cm, rukojeť z dubového dřeva. Nůž Santoku se používá pro krájení, sekání a drcení. Je nejčastěji používaným nožem v profesionálních kuchyních. Extrémně ostrá čepel umožňuje krájení na velmi tenké plátky.
ZEPTER ZÁRUKA 5 LET. DOPRAVA ZDARMA!
Zaregistrujte se zcela zdarma a bez závazků. Užijte si řadu výhod:
Nakupujte jako člen klubu za zvýhodněné ceny od -5 % do -40 %.
Doporučte/zaregistrujte nové členy klubu a získejte prémii až 10 % z jejich objednávek.
Prodávejte a získejte až 40% provizi z prvního nákupu.
Výše zvýhodnění
+
Počet členů klubu
Výše zvýhodnění
-
-
1
2
2
4
20
30
Členství v ZepterClub je zcela zdarma a bez závazků
Je to velmi jednoduché – vložte produkty do košíku a uvidíte své zvýdhonění.
čím více nákoupíte - tím větší zvýhodnění máte!
Základní cena | 3 430,00 Kč |
ZepterClubⓘcena | 3 260,00 Kč |
Množství | |
Zvýhodnění -5% | -170,00 Kč |
Celková cena | 3 260,00 Kč |
Více o produktu
Kuchyňský nůž Santoku z damaškové oceli od Solingen Zepter. Vyznačuje se dokonalým vyvážením ocelové čepele a čepele vyrobené s dodatečnou podporou, tmavý přístup.
Nože Santoku pocházející z japonské kuchyně, vyznačující se tvarem a velikostí čepele. Dřevěná rukojeť je navržena tak, aby učinila umění vaření pro amatéra a kuchaře. Nyní to funguje dobře na řezání jakéhokoli masa, ryb, ovoce citta. Unikátní elektrocentrála vydává elektrifikaci, řezání, krájení, filetování – na co si jen vzpomenete. Díky svému univerzálnímu tvaru se tento kuchyňský nůž perfektně opraví pro každodenní použití. Kuchaři říkají, že váha nože, který je jejich hlavním pracovním nástrojem, je do velké míry parametrem. Nůž by neměl být příliš těžký a je velmi důležité udržovat jej v rovnováze. Měl by být střižen rovně, proto ta velká preciznost zpracování značky Felix
Kolekce nožů Felix® SMOKED OAK.
Zeptáte-li se šéfkuchaře, co je v kuchyni nevyhnutelné, odpověď zní: spolehlivý kuchyňský nůž. Nože z uzeného dubu jsou měřítkem kvality, vyznačující se dokonalou rovnováhou mezi chladnou, ostrou čepelí a dřevěnou rukojetí, která vyzařuje teplo a eleganci. Při krájení se jídlo nelepí na čepel, která je vyleštěna do vysokého lesku
UNIKÁTNÍ OCELOVÁ ČEPEL
Čepel kuchyňského nože Santoku Felix Solingen je vyrobena z oceli X50 CrMoV15. Tato slitina zaručuje trvalé zachování hran a odolnost proti korozi. Je to také druh oceli, který se používá v chirurgických nástrojích. Čepel kuchyňského nože je ručně vyrobena z jednoho kusu oceli, následně vyleštěna do vysokého lesku, což výrazně zvyšuje jeho estetickou hodnotu. Na druhé straně její tvar zabraňuje přilepení jídla na čepel při krájení.
POHODLNÁ RUKOJEŤ
Jedinečnost tohoto kuchyňského nože je ovlivněna dubovou rukojetí. Dubové dřevo se vyznačuje bohatou texturou nasycenou charakteristickými tmavými prstenci, které poukazují na dlouhověkost stromu, jeho odolnost a pevnost. Totéž lze říci o nožích Smoked Oak, díky kterým připravíte ve své kuchyni tisíce jídel! Luxusní tmavá barva rukojeti je vytvořena speciálním procesem uzení, který zároveň poskytuje lepší odolnost vůči materiálu a jemnou strukturu, která poskytuje dokonalé uchopení pro přesnější řezání.
FELIX SOLINGEN
FELIX® je společnost s tradicí a jeden z nejstarších výrobců nožů. Příbory vyrábí již od roku 1790. Karl Gustav FELIX založil v roce 1843 společnost Gustav Felix Schneidwarenfabrik, čímž založil dvousetleté dědictví řemeslné zručnosti, výroby nožů známých po celém světě pro svou mimořádnou kvalitu. V roce 2012 se do portfolia značky ZEPTER International přidala značka FELIX® Solignen, která dokonale doplňuje portfolio o tyto nadčasové produkty. Jak říká potomek majitele: „Nože FELIX® jsou tradičně vyráběny ručně našimi řemeslníky, kteří více než 230 let přešli od mistra k učně tajemství výroby dokonalých nožů. Pokud je dobrý nůž nejdůležitějším nástrojem každého člověka, proč se zabývat za něco méně než dokonalého?
"Karol Gustaw Feliks- zakladatel"
ODPOVĚDNOST A UDRŽITELNÁ VÝROBA
Dřevo na výrobu se získává pouze z evropských; Německé a španělské lesy a dodavatelé mají certifikáty FSC. Materiál na rukojeť se přirozeně suší dlouhodobě v Německu pod dohledem kvalifikovaných řemeslníků. Proces uzení dřeva, ze kterého jsou rukojeti vyrobeny, se desetiletí nezměnil. Výsledkem je, že dřevo se stává nejen odolnějším, ale uzením se zabíjejí také všechny bakterie a mikroorganismy. Německá ocel použitá při výrobě čepele je dodávána od dodavatelů, jejichž sídlo a výrobní závody jsou poblíž Solingenu. Výsledkem je, že získáváme suroviny vynikající kvality při minimálních nákladech na dodání, a tak snižujeme emise CO2. Takové nástroje stojí za naší staletou tradicí.
NŮŽ S HISTORÍ
Ve většině domácností se nachází předmět, který sloužil celé generace a přešel od prarodičů nebo rodičů k dětem. Navrhujeme, aby takovým předmětem byl nůž. Při správném používání vydrží kuchyňské nože Solingen desítky let. Aby se tak stalo, lze je třeba mýt ručně a rukojeť naolejovat lněným olejem, který proniká a posiluje odolnost použitého dřeva vůči vodě. Ocel by měla být nabroušena profesionálně. Pokud by se však s vaším nožem Felix Solingen stalo něco rušivého, neváhejte kontaktovat servis. Na nože Solingen Felix se vztahuje 5letá záruka, díky které se Zepter může o výrobek plně starat.